Hoe wordt de premie van je autoverzekering berekend?

De meeste autoverzekeringen in België zijn gebaseerd op de staat en het gebruik van je auto. Maar even goed op de rijervaring en het verzekeringsverleden van alle gebruikelijke bestuurders van je auto. Die gegevens bepalen mee je verzekeringspremie. Soms kunnen we je auto helaas niet (meer) verzekeren: lees hier onze segmentatie- en acceptatiecriteria

Voor onze autoverzekering per kilometer is de premie samengesteld uit een vast en een variabel deel.

Je verzekeringspremie wordt berekend volgens de onderstaande tarificatiecriteria: 

Criteria auto

Voor je auto baseren we ons vooral op de technische specificaties (merk, model en type, personenauto of lichte vrachtwagen, vermogen, catalogusprijs, ouderdom) en op het gebruik ervan (garage, aantal km per jaar, aanhangwagen, privé- of beroepsgebruik).

Corona Direct verzekert alleen personenwagens met een autoverzekering per kilometer. 

Criteria bestuurder

Als bestuurder heb je een eigen profiel, gebaseerd op je rijervaring en –gedrag. Ook je woonplaats en je beroep spelen een rol: uit onze schadecijfers en onderzoeken blijkt dat die elementen een groter risico op schade vormen.

Andere criteria die je verzekeringspremie beïnvloeden zijn je leeftijd, je rijervaring en eventuele eerdere schade(s) en autoverzekering(en). Die gegevens over je vorige verzekering(en) staan op een schadeattest dat je van je vorige verzekeraar(s) krijgt.

Heb je geen schadeattest over de voorbije 5 jaar of had je meerdere ongevallen op korte tijd? Dan zou het kunnen dat je premie verhoogd wordt of dat je geen autoverzekering (meer) krijgt, zelfs tijdens de looptijd van je contract. 

Criteria omvang van de waarborg

Er zijn nog meer (combinaties van) factoren die je premie en de schadevergoeding Corona Direct betaalt, bepalen. Die factoren slaan zowel op de bestuurder (leeftijd, gezondheid, aantal schadegevallen) als op de auto (type, ouderdom, waarde, gebruik).

Ook het bedrag van de vrijstelling (‘franchise’) en de afschrijvingsmethode kunnen verschillen en ze bepalen dus mee je premie en de schadevergoeding. 

Over onze contracten

Corona Direct verkoopt geen verzekeringen aan personen die langer dan 3 maanden onafgebroken in het buitenland verblijven.

Elk verzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar.

Voor een gespreide betaling van je verzekeringspremie (bv. per maand) kunnen extra kosten aangerekend worden.

Verander je tijdens de looptijd van je contract van auto? Dan zou het kunnen dat je premie aangepast of je autoverzekering stopgezet wordt.

De publicatie van de bovenstaande informatie is conform art. 45
van de wet van 4 april 2014 over verzekeringen. 


Verzeker je auto veiliger en goedkoper met de Kilometerverzekering
Adviseur
Sluiten