Het mooie weer betekent helaas ook dat de vogels en insecten terug zijn en dat de bomen hun bloesems verliezen ... Voor je auto is dit dus niet bepaald het mooie seizoen, integendeel: hij krijgt flink wat vuil te incasseren. Hier enkele tips om hem extra in de watten te leggen!

8 tips om je wagen grondig schoon te maken

1. Kies het juiste schoonmaakproduct 

Speciale shampoos hebben het voordeel dat ze veilig zijn voor je carrosserie. Bovendien beschermen ze tegen roest. Vaatwasproduct en zwarte zeep kunnen in principe, maar opgelet: ze zijn bijtender en af te raden voor regelmatig gebruik.

2. Van boven naar beneden

Was altijd eerst de bovenkant van je wagen, anders bevuilt het stromend water de delen die je net gereinigd hebt. Eén uitzondering: het onderstel. Dat moet je altijd eerst aanpakken, omdat het sowieso heel vuil is en je anders de rest van je voertuig dreigt te besmeuren als je het een beurt geeft met de borstel.

3. Op een frisse plek! 

Was je een warme carrosserie of een wagen die pal in de zon staat, dan verdampt het water snel, wat sporen nalaat. Kies een plaats in de schaduw of klaar de klus op een niet te warme dag.

4. Het beste hulpmiddel 

Draag microvezelhandschoenen om je auto te wassen. Op die manier kun je het zacht aanpakken. Microvezelhandschoenen absorberen het stof, zodat het niet aan de carrosserie blijft kleven, wat kleine strepen dreigt te maken.

5. De techniek van de 'twee emmers' 

Een emmer met zeepwater, een tweede emmer met zuiver water en een rooster in de buurt. Na een deel te hebben gereinigd, stop je de handschoen in helder water. Spoel hem en verwijder vooral het stof door de handschoen tegen het rooster te wrijven. Daardoor vallen de stofdeeltjes naar beneden en komen ze niet in de handschoen terecht.

6. Pak ook de ruitenwissers aan! 

We denken er niet altijd aan, maar het zou echt zonde zijn om de ruitenwissers van je auto niet schoon te maken. Anders maken ze bij de volgende regenbui gegarandeerd de voorruit vuil! Gebruik daarbij gewoon een doek doordrenkt met witte azijn.

7. wat bij extra hindernissen? 

Opgedroogde insecten, hars van een boom … Soms kleeft er hardnekkig vuil aan de carrosserie. Begin dan alsjeblief niet verwoed te krabben, want dan krijg je gegarandeerd strepen! Krijg je het vuil niet weg met een microvezelhandschoen, probeer het dan eens met warm water. In het slechtste geval bestaan er nog altijd speciale producten.

8. Hogedrukreiniger? 

Deze methode wordt steeds populairder, en het moet gezegd: ze levert snel een behoorlijk resultaat op. Maar voor een grondige en volledige schoonmaakbeurt vormt ze slechts de eerste stap!

Thuis je auto wassen, blijft de goedkoopste oplossing. Ga door op je elan en voer een simulatie uit op onze site, voor een Kilometerverzekering! 

Terug naar overzicht

Corona Direct Verzekeringen, dé autoverzekeraar

Tevreden klanten
Dat blijkt uit een recente test uitgevoerd tijdens een onafhankelijk marktonderzoek.
Lees meer
Premium Contact Center
Onze klantvriendelijkheid werd bekroond met het kwaliteitslabel 'Premium Contact Center'.
Lees meer
Be Commerce
Onze website werd bekroond met dit kwaliteitslabel. We dragen zorg voor de gegevens die je achterlaat.
Lees meer
Vragen? We helpen je direct verder! 02 244 23 23 Mail ons