Een auto kopen is een behoorlijke financiële investering. Logisch dus dat iedereen hem zo lang mogelijk wil houden. Volg onze tips en alles loopt op wieltjes!

Tips om je wagen zo lang mogelijk te laten meegaan

1. Laat regelmatig een onderhoudsbeurt uitvoeren

Als er zich een klein probleem voordoet, bespaart dat complicaties. Via het onderhoudsboekje en/of het dashboard van een recent model kun je nagaan wanneer en na hoeveel kilometer je wagen aan een onderhoudsbeurt toe is.

2. Controleer regelmatig de vloeistofpeilen 

Niet ter vervanging van een onderhoudsbeurt, maar om de vorm van je motor te testen. Je kunt makkelijk zelf je remvloeistof, ruitenwisservloeistof en motoroliepeil controleren en zo nodig bijvullen. Bij twijfel neem je er gewoon de handleiding van je wagen bij. Maar opgelet: merk je dat het peil van een bepaalde vloeistof sterk verminderd is, verlies dan geen tijd en rij meteen naar de garage. Da’s de verstandigste oplossing …

3. Draag goed zorg voor je batterij 

Een batterij kan niet tegen te lage of te hoge temperaturen, en nog minder tegen vuil, want dat kan zelfs een kortsluiting veroorzaken. Laat je batterij bij het minste probleem dus checken!

4. Kies de juiste motorversie 

Denk goed na voor je een nieuwe auto koopt. Voor kleine afstanden (minder dan 25 km) is een benzinemotor betrouwbaarder en zuiniger dan een dieselmotor.

5. Spring verstandig om met de koppeling 

De koppeling niet laten slippen bij het starten kan de levensduur aanzienlijk verlengen. Zet de versnellingspook ook altijd in neutrale stand als je stilstaat. Hoe minder het koppelingsmechanisme belast wordt, hoe beter het functioneert. Maar spring er wel correct mee om bij het schakelen.

6. Draag goed zorg voor de carrosserie 

Was je auto regelmatig. Vooral in de winter, want carrosserie kan niet goed tegen strooizout. Kijk ook uit voor kleine schadegevallen: ze kunnen ernstige corrosie (roest) veroorzaken die niet altijd opvalt, maar wel bijzonder slecht is voor de wagen.

7. Wees alert 

Let goed op eventuele abnormale geluiden. Hoort u een verdacht lawaai, laat dan meteen een routinecontrole uitvoeren in de garage. Het is ook sterk aan te raden om de onderdelen van je wagen geregeld te inspecteren en elke maand de bandendruk te (laten) controleren. Tot slot is het altijd beter om te wachten tot de motor op temperatuur is alvorens zijn volle capaciteit te benutten.

Goeie reis!

Een auto die lang moet meegaan, verdient gewoon de beste verzekering. Meer info op coronadirect.be!

Terug naar overzicht

Corona Direct Verzekeringen, dé autoverzekeraar

Tevreden klanten
Dat blijkt uit een recente test uitgevoerd tijdens een onafhankelijk marktonderzoek.
Lees meer
Premium Contact Center
Onze klantvriendelijkheid werd bekroond met het kwaliteitslabel 'Premium Contact Center'.
Lees meer
Be Commerce
Onze website werd bekroond met dit kwaliteitslabel. We dragen zorg voor de gegevens die je achterlaat.
Lees meer
Vragen? We helpen je direct verder! 02 244 23 23 Mail ons