Uitstel naar 2022

Ondanks de inspanningen om een het autosalon veilig te laten doorgaan, zal het volgende autosalon pas in 2022 plaatsvinden. Salondirecteur Pierre Lalmand geeft uitleg: “Vandaag, nu de pandemie opnieuw snel aan kracht wint, moet FEBIAC besluiten dat de huidige ontwikkeling van de COVID-pandemie het ons niet toelaat om een ‘fysiek’ auto-, motor- en licht bedrijfsvoertuigensalon te organiseren. Wij willen op geen enkele manier de veiligheidsmaatregelen en contactbeperkingen ondermijnen die de overheid van elke burger en elke organisatie verwacht.”

Een half miljoen bezoekers teleurgesteld

Vele autodealers hadden hun aanwezigheid al bevestigd en de nodige voorbereidingen genomen om geïnteresseerden interessante saloncondities aan te bieden. En de interesse in normaal groot. Normaal komen maar liefst een half miljoen bezoekers af om de verschillende automerken te bekijken. Wie al een ticket had gekocht, krijgt alvast een uitnodiging voor de volgende editie.

Welke trends zouden er aan bod komen?

Vorig jaar zagen we dat er steeds meer elektrische wagens getoond werden, zowel zuiver elektrisch als hybride modellen. Dit is niet langer iets voor de autoliefhebber met een groot budget, maar ook in de meer betaalbare modellen zagen we de trend naar elektrisch. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Volkswagen ID.3 die in september 2020 uitkwam. Vermoedelijk blijft er ook dit jaar focus op elektrische voertuigen, autonoom rijden en deelvoertuigen. Het blijft wachten tot januari om te weten welke deals de constructeurs aan geïnteresseerden zullen aanbieden.