Belgen verzekeren hun hond minder dan andere Europeanen

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Huisdieren

Als Belg houden we van honden. Maar liefst 1 op de 5 Belgen heeft een hond en dan zijn er nog een heleboel onder ons die er graag één zouden willen. En dat kunnen we gemakkelijk begrijpen. Ze geven ons veel liefde, houden ons fit en zijn dolenthousiast als we thuiskomen (lees: veel lekjes)! Toch is maar 1,5% van de Belgische honden verzekerd.

Extra steun tijdens de coronacrisis

1,5 miljoen. Zoveel vrolijke blaffers, klein en groot, lopen er in België rond. Vlamingen kiezen net iets vaker voor een hond (22,4%) dan Walen (18,7%). En vooral wie jonger dan 34 is, kan geen nee zeggen tegen een speelkameraad. 32% van deze leeftijdsgroep heeft een hond in huis gehaald.

Toen onze sociale contacten werden beperkt door de coronacrisis, werd extra duidelijk hoeveel we aan onze honden hebben. Misschien heb jij je zelfs een hond aangeschaft omdat je door het telewerken meer thuis bent? Jouw hond doet niets liever dan naar je verhalen luisteren, zonder te oordelen of klagen. Volgens de Petstudie van Comeos, adopteerde 57% van de eigenaars een hond tegen de eenzaamheid en 46% beschouwt zijn huisdier als zijn kind.

Maar 1,5% van de Belgen verzekert zijn hond

We scoren in België in vergelijking met andere landen heel laag als het aankomt op het verzekeren van onze hond. 1.5% van de Belgische honden zijn verzekerd. In Nederland is dit 5%, in Groot Brittannië 24% en in Zweden zelfs 80%! We staan er niet altijd bij stil dat honden net zoals wij soms ziek worden of een ongeluk voorhebben.

Belgen geven nochtans volgens onderzoek samen jaarlijks 1,3 miljard euro uit aan de voeding, opvang en dierenartskosten van hun huisdier. Een hele boterham! Gelukkig krijgen steeds meer mensen te horen dat er een hondenverzekering bestaat, waardoor meer honden zorgeloos kunnen spelen. Joepie!

Man die met een labrador speelt

Wat dekt een hondenverzekering?

Is je hond ziek en heeft hij een onderzoek nodig? Of is hij tijdens een onoplettend moment in aanraking gekomen met een voertuig? Een hondenverzekering dekt de medische kosten van elke dierenarts. Ook als je hond is weggelopen of bij diefstal, wat wel eens durft voor te vallen bij dure rashonden, helpt de verzekering jou om je hond terug te krijgen. Ten slotte, als je zelf in het ziekenhuis ligt en je hond hierdoor tijdelijk in een kennel verblijft, komt de verzekering tussen voor de opvangkosten. Met andere woorden, zeker de moeite om eens te bekijken!

Graag meer weten over een hondenverzekering?

Bekijk alle mogelijkheden

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder