Fietspad in bos

De mooiste zomerfietstochten

Nevert Degirmenci

Nevert Degirmenci |

min. leestijd |

Mobiliteit

Google Maps verklapt dat België op nummer acht staat bij de landen waar men het vaakst op de fiets springt. Daarom hebben wij de allermooiste fietstochten voor jou geselecteerd. Bekijk onze lijst met fietstochten die je de mooiste plekjes van het land laten zien. Kies je favoriete route en … trappen maar!

Fietsen tussen de bomen in Bosland

Verlang je naar een compleet andere omgeving? Duik dan de natuur in. Onze eerste route verrast je met een fietsbrug. Die loodst je langs een adembenemend pad op tien meter hoogte – tussen de bomen! Het zevenhonderd meter lange fietspad vormt een dubbele cirkel in het hart van het bos. De Limburgse fietsroute bestaat sinds juni 2019. Maak je gebruik van het fietsnetwerk? Dan vind je het Boslandspoor op knooppunt 272. Je kunt er ook een fiets huren.

Bosland in Limburg

Fietsen door het water in Bokrijk

Heb je je hart verloren aan de zee? Dan nemen we je mee naar een spetterende waterroute in Bokrijk: een fietspad dat je dwars door een vijver leidt, van de ene oever naar de andere. Je fietst tweehonderd meter door de vijver met het water op ooghoogte. Het is een unieke ervaring om door het water te fietsen met je haren in de wind. 

De route ligt aan knooppunt 91. In de regio Bokrijk vind je tal van mogelijkheden om een fiets te huren.

Bokrijk

Van Brugge naar Sluis

Brugge en zijn omgeving herken je aan het charmante en vlakke landschap – dé fietslocatie bij uitstek. De brede fietspaden voeren je langs grachten en dromerige landschappen. En verdwalen is onmogelijk: het is altijd rechtdoor. Na vijftien prikkelende kilometers langs middeleeuwse dorpjes beland je in Sluis: een Nederlands stadje waar je gezellig kunt shoppen. Fiets je liever verder? Dan kun je de fietspaadjes langs de stadsmuren verkennen.

Brugse Ommeland

De groene wandeling in Brussel

De groene wandeling omvat tal van Brusselse oases: openbare ruimtes, verstopte landelijke hoekjes en industriële landschappen. De route is 63 kilometer lang en verdeeld in zeven delen:

  • Het Zoniënwoud en het zuiden van Ukkel
  • De Woluwevallei
  • Tussen Zenne en Woluwe
  • Heizelplateau en Koninklijke parken
  • Molenbeekvallei
  • Pajottenland
  • Tussen Vogelzangbeek en Geleytsbeek

Volg de pijltjes en verwonder je over de veelzijdigheid aan landschappen in onze hoofdstad: stedelijk en landelijk, parken en bosjes, en ja, zelfs moerassen. De lange autovrije paden zijn perfect veilig voor fietsers.

Fietsers en wandelaars in een bos

De RAVel van de Molignée-vallei

Het zuiden van ons land herbergt een twintig kilometer lange wandeling doorheen de Molignée-vallei – langs tal van middeleeuwse overblijfselen. Volg de historische route en vergaap je aan ruïnes van versterkte kastelen aan de oevers van de Maas en de magnifieke abdijen van Maredret en Maredsous. De karaktervolle kazen en bieren zijn onweerstaanbaar … dus tijd voor een pauze!

Fietsende mensen

Kanalen en UNESCO-erfgoed van Henegouwen

Tijdens deze veertig kilometer lange wandeltocht vanuit Binche ontdek je het Canal du Centre en de carnavalsstad. De bruisende stad is geclassificeerd als een Meesterwerk van het Mondeling en Immaterieel Erfgoed. De fietsroute toont je de scheepsliften aan het kanaal, die ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO prijken. De site is gemarkeerd met een knooppunt en RAVel.

Henegouwen

Ontdek Durbuy

In de provincie Luxemburg ligt de streek tussen Condroz en Ardennen op jou te wachten. Een 39 kilometer lange route met verrassende zijwegen voert je langs de Ourthe. Die doorkruist Ny – een van de mooiste dorpjes in Wallonië. Je start aan de Place aux Foires en komt na vier uur weer aan dat vertrekpunt.

Pech onderweg?

Wij bieden bijstand voor al je voertuigen, ook jouw fiets

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder