Gezin met hond in de auto

Waarop letten bij het kopen van een gezinsauto?

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Mobiliteit

Of je nu een groot of een klein gezin hebt, zodra er kinderen in het spel zijn, heb je een auto nodig die groot genoeg is. Je wilt dat iedereen comfortabel kan zitten, hebt meer kofferruimte nodig en wilt vooral een veilige auto. Hierop moet je letten om een goede gezinsauto aan te kopen.

5 criteria voor een goede gezinswagen

.               

1. Meerdere autodeuren

Heb jij momenteel nog een auto waarbij je de voorste stoel moet inklappen om iemand op de achterbank te laten zitten? Wanneer je kinderstoelen moet installeren, is het behoorlijk vervelend om op deze manier één, en zeker twee, kinderstoelen te plaatsen. Koop dus een wagen die meer dan twee deuren heeft.

2. Isofix of iSize bevestigingspunten

Een tweede belangrijk punt voor kinderstoelen zijn de bevestigingspunten. Dit gaat gemakkelijker met Isofix en testen tonen aan dat je kind op deze manier veiliger vast zit dan met gordels. De meeste auto’s die na 2006 gefabriceerd werden, hebben Isofix of iSize bevestigingspunten.

3. Meer kofferruimte

Als je jonge kinderen hebt, moet je heel wat extra spullen vervoeren. Denk maar aan de kinderwagen, pampers, flesjes, speelgoed… Een groter gezin betekent meer winkelaankopen en ook bij vakantie-uitjes zal je meer bagage bijhebben. Daarom is het belangrijk om na te gaan of de koffer ruim genoeg is voor je noden.

Hond in de koffer van een auto

4. Een zuinige auto

De kans is groot dat je met kinderen meer tijd zal doorbrengen in de auto. Je moet ze namelijk afzetten aan de schoolpoort, de jeugdbeweging, de muziekschool, bij vriendjes, enz. Een zuinige auto is goed voor het klimaat en voor je portemonnee. Kijk na welke auto past bij je rijgedrag.

5. Entertainment

Tegenwoordig bestaan er wagens waarbij aan de achterkant van de voorste zetels een scherm is ingebouwd. Zo kunnen je kinderen tijdens de autorit op YouTube surfen of een film kijken zodat ze je niet afleiden tijdens het rijden. Extra handig voor tijdens lange vakantieritten!

Kinderen in de auto

De 3 beste gezinswagens volgens VAB

  1. Renault Clio
    De eerste wagen die de titel VAB Gezinswagen 2020 kreeg, is de Renault Clio. Deze auto komt uit de goedkoopste categorie, namelijk onder € 20.000. Hij is bekroond tot één van de veiligste auto’s op de markt, beschikt over het iSize systeem en heeft handenvrije Easy Park Assist.

  2. Citroën C5 Aircross
    De winnaar in de categorie tussen € 20.000 en € 30.000 is de Citroën C5 Aircross. Deze zacht rijdende SUV beschikt over een grote kofferruimte en ruime zitplaatsen achteraan. Ook drie grotere kinderen kunnen dus comfortabel in de auto zitten.

  3. Kia e-Niro
    In de categorie elektrische auto’s ging de titel naar de Kia e-Niro. Deze auto biedt een mooie prijs-kwaliteitverhouding en heeft een krachtige, aangename aandrijving. Daarnaast is er opnieuw voldoende ruimte voor het hele gezin.

Op zoek naar een autoverzekering?

Het loont altijd de moeite om autoverzekeringen te vergelijken. Bij Corona Direct bieden we een autoverzekering per kilometer aan. Je schat in hoeveel je op één jaar zal rijden en wij passen de prijs aan aan het aantal opgegeven kilometers. Reed je minder? Dan krijg je geld terug. Reed je meer? Dan kosten die extra kilometers je geen cent meer dan de eerste. Door deze eenvoudige en vernieuwende aanpak willen we bestaande conventies doorbreken.

Ontdek of een kilometerverzekering bij je past.

Bereken in enkele kliks je premie

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder