Wat moet je ook alweer doen na een ongeval?
"Wees hoffelijk. Blijf kalm. Word vooral niet boos." Dit zijn de eerste woorden op het Europese aanrijdingsformulier, en je wil ze graag ter harte nemen. Maar dat is niet makkelijk als er nog geen minuut geleden een andere auto in je flank is gereden. Je airbag is opengegaan, je bent serieus door elkaar geschud, en nu sta je daar op trillende benen te kijken naar de schade. Het is maar blikschade, gelukkig ben je zelf helemaal oké. Maar nu begint het gedoe, natuurlijk.
Wat doe je na een ongeval?
De eerste minuten na een ongeval moet je aan alles tegelijk denken: fluohesje aantrekken, zien dat je niet in de weg van het verkeer staat, de andere bestuurder aanspreken, formulier correct invullen, niet vergeten om alle belangrijke details in te vullen. En dan moet je ook nog eens de takelwagen bellen en thuisgeraken. Echt zo’n moment waarop je liefst wil gaan gillen en denkt: ‘‘Waarom moet mij dat nu weer overkomen, uitgerekend nu!’’
Nu ja: een ramp is het niet. Per slot van rekening ben je verzekerd, en je verzekeraar biedt vast een formule aan waarbij je kunt rekenen op bijstand na een ongeval. Meestal wil dat zeggen dat je een servicenummer kunt bellen, en dat de telefonist aldaar zo snel mogelijk een takelwagen stuurt en zorgt voor een vervangwagen. Prima, want daarmee ben je al een heel eind geholpen.
Binnen het halfuur ter plaatse
Bij Corona Direct gaan we nog een stap verder. Als we voelen dat onze mensen van het bijstandsteam je aan de telefoon niet op je gemak kunnen stellen en je niet optimaal kunnen helpen, dan zorgen we dat er iemand binnen het halfuur ter plaatse komt - zeven dagen op zeven, 24 op 24 uur, waar in België ook. Onze medewerker zal zich vanaf de eerste seconde om jou bekommeren. Hij zal je helpen met het correct invullen van je formulier, of met foto’s nemen van de schade en de omgeving (da’s handig voor je dossier). Niet wereldschokkend, maar het helpt wél als je weet dat je in stresssituaties kunt rekenen op extra ervaren ogen, oren én handen.