5 motorroutes in Nederland die je zeker moet ontdekken

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Motor

Heb jij al eens met de motor Nederland verkend? Ons buurland beschikt over tal van prachtige wegen in een afwisselend landschap. Omdat we je het leven graag gemakkelijk maken, sommen we 5 leuke gebieden in Nederland op die geweldige motorroutes te bieden hebben. Let’s go!

Motorroute Veluwe

De Veluwe is een groot, beschermd natuurgebied in de provincie Gelderland. Grote delen van het gebied bestaan uit stuwwallen, of zeer brede en kilometerslange heuvelruggen, begroeid met bossen. In de Veluwe kan je genieten van prachtige motorroutes door de bossen, duinen en heide. Misschien kom je zelfs wat edelherten of een wild zwijn tegen? Na de rustige, bochtige wegen kan je in één van de gezellige dorpjes pauzeren met een verfrissend drankje.

Download route Veluwe (143 km)

Motorroute Zeeland

Wat is er fijner dan een dagje uitwaaien aan de zee? Deze motorroute leidt je door de Zeeuwse eilanden met hun eindeloze horizonten. Je rijdt langs recente en oude zeekleipolders, voormalige vlasschuren, het 14e -eeuwse stadje Zierikzee, het slot Haamstede, oesterputten (ja, voor de oesterteelt), windmolens en meer.

Download route Zeeland (229 km)

Motorroute Groningen

De provincie Groningen ligt helemaal in het noorden van Nederland, dicht bij de kust. Wie Groningen zegt, zegt rust, meanderende beken, bruggetjes, bossen, trekvogels en konikpaarden. Je kan zeven regio’s verkennen met elk hun persoonlijke charmes en bezienswaardigheden.

Met deze motorroute van maar liefst 330 km heb je al een heel deel van Groningen verkend. Je passeert onderweg onder andere enkele hunebedden -grafmonumenten opgebouwd uit zwerfstenen- en schilderachtige esdorpen. Een aanrader!

Download route Groningen (330 km)

Motorroute Drenthe

We blijven even hangen in het noorden van Nederland: het landelijke Drenthe. De provincie Drenthe grenst aan Groningen en ook hier kan je hunebedden tegenkomen. Rijd door de prachtige heide- en veengebieden of verken één van de drie nationale parken met hun bekende klinkers. In juni kan de TT Assen, de jaarlijkse motorrace op het circuit van Drenthe, bijwonen.

Er zijn vele motorroutes mogelijk in Drenthe. Een populaire route is de lus van Emmen, van 140 km. Je start in Emmen en rijdt vervolgens via Aalden en Hooghalen naar Appelsha. Dan vervolg je je weg via Diever, Dwingeloo en het Dwingelerveld. Rijd langs Mantinge, Nieuw Balinge en Geesbrug voor je terugkeert naar Emmen. Helaas hebben we van deze route geen downloadbare kaart.

Motorroute Limburg

We eindigen onze lijst met het Nederlandse Limburg. Deze provincie in het zuidoosten van Nederland grenst aan ons land. Rijd door de beboste heuvels en langs charmante graslanden, meanderende rivieren en typische Zuid-Limburgse boerderijen. Je zal rijden op eeuwenoude holle wegen die vroeger met paard en kar afgelegd werden. De route die we gekozen hebben, start in Valkenburg, bij de prachtige ruïne van kasteel Valkenburg, waarna je een lus maakt van 113 km door smalle, bochtige wegen. Kijk zeker uit voor de wielrenners die ook van de bochten genieten.

Download route Limburg (113 km)

Zo vertrek je zorgeloos op reis

Voel jij het al kriebelen om te vertrekken? Zorg dat je voorzien bent op bijstand bij pech en ongevallen. Onze bijstand dekt je in België en Europa. Bereken vrijblijvend online je prijs.

Ben jij goed verzekerd? Ontdek onze Kleine en Full Omnium voor motorrijders. Met de motorverzekering per kilometer betaal je bij ons enkel voor de kilometers die je werkelijk gereden hebt. Reed je minder dan geschat, dan krijg je geld terug.

Zo werkt onze kilometerverzekering

Kies de formule die bij je past

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder