Drie motorrijders op de baan

Corona Direct lanceert de motorverzekering per kilometer

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

3 min. leestijd |

Motor

Een motorverzekering werkt klassiek met een vast bedrag. Wie zijn motor een jaar ongebruikt in de garage liet staan of wie hem dagelijks intensief gebruikt, betaalt evenveel. De verzekering baseert zich namelijk op het gemiddeld aantal afgelegde kilometers van alle Belgische motorrijders. Maar het kan anders.

Wat is de motorverzekering per kilometer?

Vandaag is Corona Direct de enige verzekeraar die motorrijders een kilometerverzekering aanbiedt. Volgens dit innovatieve principe hangt prijs van je verzekering af van hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Ben je dagelijks op de baan, dan is het risico op een ongeval groter en draag je dus meer bij. Gebruik jij je motor niet voor je woon-werkverkeer, maar voornamelijk voor ritten in de zomer? Dan betaal je met een kilometerverzekering enkel voor de kilometers die jij reed.

  Hoe werkt een kilometerverzekering?

  Een motorverzekering per kilometer bestaat uit een klein vast bedrag aangevuld met een variabel bedrag. Dit variabele bedrag wordt bepaald in functie van het aantal kilometers dat jij schat op één jaar te rijden. Op basis van jouw schatting wordt je premie, de prijs die je jaarlijks betaalt, bepaald. Na één jaar vragen we je om je huidige kilometerstand door te geven.

  Reed je meer dan je had ingeschat? Geen probleem, de extra gereden kilometers rekenen we correct af, want je laatste kilometer kost niet meer dan je eerste. Je bent bij een te lage inschatting nog steeds correct verzekerd bij een schadegeval. 

  Reed je minder dan geschat? Goed nieuws. Dankzij je zuinige rijgedrag krijg je centjes terug. Op basis van je werkelijk aantal gereden kilometers baseren wij de prijs voor je kilometerverzekering van het komende jaar. Net zoals bij je water- en elektriciteitsfactuur.

  Waarom een motorverzekering per km afsluiten?

  De kans is groot dat een motorverzekering per kilometer voor jou voordeliger is. Volgens ons onderzoek rijdt de gemiddelde Belgische motorrijders jaarlijks tussen 2.500 en 3.000 km. Iedereen die minder dan 5.000 km rijdt, kan zijn voordeel doen met een verzekering per kilometer. 92 % van onze klanten met een motorverzekering lieten weten dat ze graag een motorverzekering per kilometer zouden willen afsluiten.

  Bovendien kunnen motorrijders naast burgerlijke aansprakelijkheid bij Corona Direct ook de optie rechtsbescherming, bijstandsverzekering, bestuurdersverzekering (voor lichamelijk letsel), Kleine Omnium of zélfs Full Omnium afsluiten. Die twee laatste dekken ook jouw uitrusting. Ben je dus graag gedekt met een Full Omnium, dan zijn we een van de weinige verzekeraars waarbij je terecht kan. Wist je trouwens dat je ook je elektrische motor bij ons kan laten verzekeren?

  De enige echte kilometerverzekering

  We passen met onze motorverzekering per kilometer hetzelfde principe toe als bij onze autoverzekering. De autoverzekering per kilometer bestaat intussen al sinds 2006 en heeft al meer dan 100.000 klanten overtuigd.

  Test Aankoop benoemde de kilometerverzekering van Corona Direct de enige echte kilometerverzekering. Andere verzekeraars geven kortingen aan autobestuurders die een beperkt aantal kilometers rijden. Als je bij hen beduidend méér kilometers aflegt dan verwacht, word je geacht dat te melden. Bij een schadegeval wordt altijd gevraagd naar de kilometerstand. Als blijkt dat je méér hebt gereden, moet je bij sommige verzekeraars toch een franchise betalen van 250 of 500 euro.

  In 2020 betaalden we ongeveer 2 miljoen euro terug aan klanten die minder reden dan gedacht. Zeker nu er door de coronacrisis meer van thuis wordt gewerkt, is dit soort verzekeringen meer relevant dan ooit!

  Interesse in onze motorverzekering?

  Bekijk wat we dekken

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder