Deze mooie motorroutes in België moet je zeker rijden

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Motor

Nu er weer meer dagen met mooi weer aankomen, voel je het als motorrijder waarschijnlijk al kriebelen om te vertrekken voor een ritje. Daarom bekeken we wat de mooiste motortours in België zijn. Van de Ardennen, tot Limburg en de Kempen: voor ieder wat wils!

Motorroutes in de Ardennen

Er zijn eindeloos veel motortours in de Ardennen. Het is dan ook geweldig om hier te rijden in het mooie heuvellandschap. Voor wie interesse heeft in WOII, raden we de lus van 72 km aan van La Gleize naar Stoumont, dan Liemieux en terug La Gleize. In La Gleize kan je dan wat foto’s nemen van de Tiger Tank.

Een andere topper in de Ardennen is de lus van Houffalize, Lierneux, Maffe, Nassogne, Houffalize. Je kan 233 km doorrijden en je stops inplannen bij de geweldige panorama’s. We geven ook nog even de 142 km route van Mettet naar Spa mee, waarbij je vele charmante dorpjes passeert. Op het eindpunt kan je het Formule 1 race circuit bezoeken.

Smaakt dit naar meer? Lees ook: 5 top motorroutes in Nederland.

De Vlaamse Ardennen motorroute

In de Vlaamse Ardennen raden we je deze motorroute aan van 117 km die start in Deinze en eindigt in Merelbeke. Bepaalden stukken van de weg zullen je misschien bekend voorkomen door de Ronde van Vlaanderen. Je zal dan ook stukken op kasseien en aardewegen rijden. Het zijn vooral veel smallere, charmante baantjes omsloten door groen.

Het Hageland en Limburg

Om het Hageland en Limburg te verkennen kan je een lus volgen van Lubbeek naar Herk-de-Stad, Genk, Bilzen, Borgloon, Landen en weer Lubbeek. Uiteraard kan je ook op één van de andere punten je route starten. Je rijdt zo 150 km door de glooiende Hagelandse heuvels en landelijk gebied. Download de Hageland route

Bochten nemen in de Kempen

Deze motorroute van 110 km start en eindigt in Laakdal. Vanuit Laakdal rijd je richting de Grote Nete en Balen. Dan gaat de route naar het Zilvermeer, vervolgens richting Turnhout en Kasterlee. Onderweg kan je onder andere een kijkje nemen in de Priorij van Corsendonck, een klooster uit de 14e eeuw, momenteel omgebouwd tot een hotel.
Bekijk de Kempen route

Van Namen naar Malmedy

Met deze mooie route rijd je de lus Namen – Hoei – Malmedy – Namen. Waarschijnlijk duurt het ongeveer 5 uur om de 263 km af te leggen. Onderweg kan je genieten van het prachtige landschap met watervallen, oude gebouwen en mooie uitzichten.

Van Waterloo naar Hestrud

Voor onze laatste route treden we in het spoor van Napoleon en stellen we het traject Waterloo- Hestrud voor. Je bent 150km op de baan en volgt hierbij hetzelfde traject dat Napoleon en zijn troepen aflegden tijdens de dagen voor de slag van Ligny en Waterloo. Hier en daar is de route wat aangepast zodat het optimaal geschikt is voor motorrijders. Veel plezier!

Zorg dat je motor goed verzekerd is

Ontdek onze voordelige tarieven

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder