Motor met bagage

Wat kan je doen met je bagage op een sportmotor?

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

3 min. leestijd |

Motor

Ga je graag een weekendje weg op de motor? Of misschien plan je momenteel een echte motortour van meerdere dagen met vrienden? Dan merk je waarschijnlijk dat je wat extra ruimte voor bagage kan gebruiken. We delen enkele tips voor als de rugzak niet meer volstaat.

Optie 1: De motorrugzak of heuptas

Misschien gebruik jij tot nu toe steeds een rugzak wanneer je spullen meeneemt op de motor. Voor een beperkt aantal uren kan dit inderdaad een gemakkelijke oplossing zijn. Om te vermijden dat je last krijgt van je schouders, gebruik je best een echte motorrugzak zodat het gewicht goed verdeeld wordt en je met een vrijer gevoel rijdt. De Alpinestars Tech Aero is een populaire keuze. Heb je weinig spullen bij, dan kan een heuptas zelfs volstaan. Heb je toch liever wat meer bewegingsvrijheid en comfort, dan kan je ook kiezen voor zadeltassen, een roltas of een tanktas.

  Optie 2: Zadeltassen

  Zadeltassen zijn een beetje de fietszakken van de motor. Je zwiert ze over je zadel en zo heb je meteen enorm veel extra ruimte voor bagage. Kriega is een van de toonaangevende merken voor zadeltassen en de Kriega US10 Drybag krijgt de beste reviews. Dit is een zadeltas die extra goed bestand is tegen hevige regen. Je kan ook tassen van verschillende literinhouden combineren.

  Optie 3: De roltas

  Je kan, voor nog meer bagageruimte, je zadeltassen combineren met een roltas. Dit is, zoals de naam het zegt, een tas die je compact oprolt en vaak achterop het zadel bevestigt. De tas is afgesloten met een kliksluiting of klittenband. Held is een populair merk voor roltassen. Voor ongeveer €40 kan je een degelijke roltas aankopen.

  Optie 4: De tanktas

  Vooraan op je motor, op de tank, heb je ook nog ruimte voor een tanktas. Er wordt aangeraden je tanktas voldoende naar voren te positioneren zodat je geen hinder hebt als je voorover gebogen rijdt. Op een metalen tank kan je de tas bevestigen via magneten. Je kan ook kiezen voor het quick-lock systeem dat op de tankring wordt gemonteerd. Hierbij maakt het niet uit of je een kunststof of metalen tank hebt. Bovendien verwijder je de tanktas gemakkelijker bij een tankbeurt. De SW-Motech Quick Lock EVO Micro tanktas is een populaire keuze.

  Klaar om de baan op te gaan?

  Misschien kan jouw verzekering beter

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder