Motorrijders in natuurgebied

Wat is de beste motor GPS?

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Motor

Als je regelmatig ritjes maakt met de motor is het de moeite om te investeren in een motor GPS. Deze kan je in tegenstelling tot je smartphone bedienen met je handschoenen aan en hij is waterdicht. Je kan er ook beter de weg op aflezen en bent niet langer afhankelijk van het internet. Dit zijn volgens motorrijders de beste modellen.

1. Garmin Zumo XT

De Garmin Zumo XT is een iets duurdere motor GPS, maar hij heeft een aangenaam groot formaat, het heldere scherm is gemakkelijk te bedienen en de GPS ziet er goed uit. Je kan hem op verschillende manieren op je stuur monteren en hij beschikt over veel functies, zoals toegang tot de wereldwijde satellietbeelden van Birdseye.

  2. TomTom Rider 500

  Dit model van TomTom beschikt over een kaart die heel Europa bevat en continu wordt vernieuwd. De fijnste bochtige wegen en heuvels worden voor jou uitgezocht. Je kan hem ook koppelen aan je smartphone en via je stem bedienen. De GPS is weersbestendig en waarschuwt voor flitsers en files.

  3. TomTom Rider 50 WE

  De WE in TomTom Rider 50 WE staat voor West-Europa. De kaart van deze motornavigatie is dus beperkt tot West-Europa en is daardoor een stuk goedkoper dan bredere kaarten. De TomTom zal wegen met files voor je vermijden, is gebruiksvriendelijk en zorgt via wifi voor automatische updates zodat de kaart niet veroudert.

  4. Garmin GPSMAP 276XC

  Deze veelzijdige motor GPS is dubbel zo duur als de TomTom Rider WE, maar hij beschikt dan ook over een stuk meer functionaliteiten. De GPS duidt bijvoorbeeld real time aan hoe hoog je bent en beschikt over een 3D kompas. Het scherm is anti-reflecterend zodat je ook op de meest zonnige dagen het scherm goed kan aflezen.

  5. Garmin Zumo 396

  De Garmin Zumo 396 dekt 46 landen in Europa. Het is een stevige navigatie met anti-reflecterend scherm en ingebouwde wifi voor kaart-updates. Hij kan op zoek gaan naar bochtige wegen en beperkt snelwegen. Hij waarschuwt je ook als er een scherpe bocht of incident aankomt. Handsfree bellen kan je ook doen met deze GPS.

  De motorverzekering per kilometer

  Voordat je de baan op gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je goed verzekerd bent én aan een correcte prijs. Bij Corona Direct bieden we een motorverzekering per kilometer aan. Reed je minder dan geschat, dan krijg je geld terug. Reed je meer? Geen probleem, je bent nog steeds correct verzekerd en je laatste kilometer kost je niet meer dan je eerste.

  Interesse in onze kilometerverzekering?

  Lees er dan meer over!

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder