Anneke Bezuijen

Corona Direct engageert zich als Baanbrekende Werkgever: een interview met Anneke Bezuijen

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Testimonial

Vandaag op 7 december 2021 ontving Corona Direct samen met een aantal andere organisaties het certificaat Baanbrekende Werkgever. Om te ontdekken wat dit traject inhield, spreken we met HR Project Manager Anneke Bezuijen.

Dag Anneke, vandaag ontvingen we het certificaat Baanbrekende Werkgever. Kan je even in een notendop uitleggen wat een Baanbrekende Werkgever is?

“Een baanbrekende werkgever zet de medewerker centraal en engageert zich op drie vlakken. Ten eerste om minder onderweg te zijn, door een significant aandeel thuiswerk. Ten tweede als je onderweg bent dat op een slimme en groene manier te doen, door in te zetten op milieuvriendelijke alternatieven. En ten derde het hybride werken op een mensgerichte manier. Dus plaats-onafhankelijk kunnen werken in vertrouwen, waarbij het kantoor de plek wordt om te connecteren tussen en over teams heen.”

  Welke stappen hebben we moeten zetten bij Corona Direct om onze ambitie om te zetten in daden?

  “Vanuit Baanbrekende Werkgever zijn we begonnen met een grondig assessment van onze eigen organisatie waaruit we dan onze aandachtspunten en projecten konden detecteren. We werden tijdens het leertraject ook gekoppeld aan andere organisaties, zowel publiek als privé, die met gelijkaardige projecten bezig zijn. Corona Direct werd gekoppeld aan het traject van minder onderweg zijn. We kwamen dus in contact met de andere organisaties om kennis en ervaringen uit te wisselen. 

  In parallel liep er al een traject binnen Corona Direct. Al sinds 2018 hadden we een kader rond telewerk, dat recent werd herzien en uitgebreid. We zijn ook bezig met de inrichting van een nieuw kantoor, waarbij we dan ook meteen onze mobiliteitsmogelijkheden grondig hebben herbekeken zodat we volop kunnen inzetten op groene mobiliteit.

  Jij was Project Manager van dit project. Hoe was het om dit project te trekken?

  “Super interessant. Zeker omdat vanuit de werkgroepen van Baanbrekende Werkgever we gekoppeld werden aan andere organisaties. Je kan dus veel leren van elkaar. Er zijn organisaties die met gelijkaardige uitdagingen zitten, maar er zijn ook vlakken waarop we voorstaan of achterstaan ten opzichte van de anderen. Het traject van 2021 van Baanbrekende Werkgever mag dan wel afgelopen zijn, wij zitten nog volop in projectmodus rond het hybride werken en de kantoorinrichting. Dit werk stopt niet.”

  Gaan jullie volgend jaar opnieuw deelnemen aan dit leertraject?

  “Ja, heel graag. Als Baanbrekende Werkgever stel je jezelf constant in vraag. We willen we nieuwsgierig blijven en continu bijleren, evalueren, opvolgen en eventueel bijsturen. Corona Direct is een challenger op de markt, dus we blijven onszelf ook intern challengen.”

  Super. Bedankt voor de uitleg, Anneke. Nog een fijne dag!

   

  Nieuwsgierig naar onze jobs?

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder