Catherine Mast

Corona Direct engageert zich als Baanbrekende Werkgever: een interview met Catherine Mast

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Testimonial

Bij Corona Direct zijn we graag transparant over onze verzekeringen, maar ook over onszelf. Daarom deelt onze HR Generalist Catherine Mast in een interview hoe onze sollicitatieprocedure er uitziet en waarop ze let.

Dag Catherine, vertel ons wat meer over jou.

“Ik ben Catherine en ik werk al twee jaar bij Corona Direct als HR Generalist en dat in nauwe samenwerking met twee fijne collega’s in het HR team. We hebben elk onze eigen verantwoordelijkheden. Ikzelf ben vooral bezig met de rekrutering voor alle afdelingen van Corona Direct. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt van alle medewerkers bij Corona Direct voor alle mogelijke HR vragen.”

  Als iemand dus zijn of haar cv en motivatiebrief naar Corona Direct stuurt, komt dit bij jou terecht. Hoe verloopt de sollicitatieprocedure verder?

  “Ik neem alle cv’s door en de sollicitanten waarmee we een match zien, nodig ik uit voor een gesprek. Vanaf dat moment kan het héél snel gaan. Het eerste gesprek vindt bijna altijd via een video call plaats omdat we zo sneller kunnen schakelen en omdat we sowieso veel thuiswerk aanbieden en graag woon-werkverkeer ritten beperken. Als Baanbrekende Werkgever engageren we ons ten slotte voor hybride werken, minder onderweg en groenere mobiliteit. We maken dit waar vanaf het eerste contact.”

  Is het eerste gesprek steeds enkel met jou?

  “Standaard is dat inderdaad het geval, al hangt dit sterk af per departement. Bepaalde managers zijn er vanaf het eerste moment bij, ook weer om sneller te kunnen schakelen. De kandidaat kan meteen ook specifiekere vragen stellen over de functie. Na het eerste gesprek volg ik steeds op met de kandidaat hoe die dit ervaren heeft, want de match moet natuurlijk van twee kanten komen. Nadien volgt een meeting met de leidinggevende en eventueel iemand van het team. Voor bepaalde functies volgt er nog een persoonlijkheidstest of heel uitzonderlijk een assessment met een externe partner.”

  Wat voor kandidaten passen binnen de cultuur van Corona Direct?

  “We zoeken enthousiastelingen die houden van innovatie en een dynamische werkomgeving. We zijn geen gigantisch bedrijf, dus we zoeken ook mensen die houden van een breed en gevarieerd takenpakket. Je kan hier als medewerker echt het verschil maken. Iedereen krijgt veel vrijheid om de eigen verantwoordelijkheden uit te oefenen waardoor je snel impact kan creëren. We zoeken mensen die hier voldoening uit halen. Verder moeten hun waarden op één lijn liggen met onze waarden: transparantie, klantgerichtheid en een no-nonsense aanpak.”

  Zie je na Covid-19 een evolutie in wat kandidaten belangrijk vinden?

  “Ja, er is een evolutie in hoe belangrijk kandidaten thuiswerk vinden. Ze zijn duidelijk minder en minder bereid om drie uur in het verkeer te zitten voor hun woon-werkverkeer. Kandidaten die bij ons solliciteren vinden het dan ook een grote meerwaarde dat we 50% thuiswerk aanbieden. Het is vaak zelfs een doorslaggevend element. Los van het thuiswerk, zal onze nieuwe locatie op het Rogier Plein ook een aantrekkelijke factor zijn om je via openbaar vervoer te verplaatsen naar de dagen op kantoor.”

  Heb je nog tips voor mensen die bij ons solliciteren?

  “Naast motivatie en enthousiasme wil ik de mensen aanraden om vooral authentiek en open te zijn. Wij weten dat de perfecte kandidaat niet bestaat. We streven met Corona Direct naar transparantie. We zoeken dan ook kandidaten die eerlijk en oprecht zijn over hun ontwikkelingspunten en hierin willen groeien. Wij zijn als werkgever bereid om te investeren in de evolutie van onze medewerkers.”

  Bedankt voor de uitleg, Catherine!

   

  Nieuwsgierig naar onze jobs?

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder