Wat is het nut van een uitvaartverzekering?

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Uitvaart

Iedere jongvolwassene heeft wel een verzekering. We verzekeren onze wagen of motor tegen een ongeval, we nemen een bijstandsverzekering, een brandverzekering en misschien ook een familiale verzekering… Maar we denken niet graag aan die ene dag waarop we afscheid nemen van alles dat ons omringt. Met een uitvaartverzekering ben je voorbereid op het onverwachte en maak je het je nabestaanden gemakkelijker op een moeilijk moment.

Wat is een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is een vangnet dat ervoor zorgt dat je naasten financieel ontzorgd worden in het geval dat jij er niet meer bent. De kosten van de uitvaart worden gedekt en bepaalde organisatorische aspecten worden al op voorhand geregeld. Zo ben jij gerust dat je familie en vrienden zich op het moment van je overlijden kunnen toeleggen op het rouwproces.

Waarom sluiten mensen een uitvaartverzekering af?

Het grote voordeel van een uitvaartverzekering is dat jij zeker kunt zijn dat het geld voor je begrafenis onmiddellijk beschikbaar is. Bij overlijden vanaf twee jaar na het afsluiten van de polis wordt het volledige bedrag al uitgekeerd. Indien je binnen de twee jaar na het afsluiten van de verzekering overlijdt, wordt een beperkt bedrag uitgekeerd.

Een uitvaartverzekering is ook een verstandige keuze als je over weinig spaargeld beschikt. Een uitvaartviering kost namelijk al snel tussen de € 5.000 en € 10.000. Zo’n bedrag heeft niet iedereen op zijn spaarrekening staan en kan je naasten behoorlijk wat stress en kopzorgen bezorgen. Door elke maand een klein bedrag af te betalen voor je uitvaartverzekering, krijg je gemoedsrust dat jouw afscheid volledig volgens jouw wensen en vereisten zal verlopen.

Ook handig om te weten is dat er bij Corona Direct geen maximale leeftijd is voor onze Uitvaartverzekering. Het is ook niet nodig om een doktersattest voor te leggen. We houden niet van kleine letters en informeren je graag in detail via onze infofiche en algemene voorwaarden over wat exact gedekt is.

Waarom is een uitvaartverzekering ook interessant voor jonge mensen?

Misschien denk je dat een uitvaartverzekering niets voor jou is omdat je nog jong bent. Of misschien vrees je dat het te duur zal zijn. Het is misschien zelfs nog nooit in je opgekomen van een uitvaartverzekering te nemen, en je bent hierin niet de enige. Nochtans is zo’n verzekering ook interessant op een jongere leeftijd.

De minimale leeftijd voor een verzekering is 18 jaar. Heb je kinderen onder de 18 jaar (vanaf 6 maanden oud), dan zijn zij gratis meeverzekerd. En dat is niet het enige voordeel van op een jongere leeftijd een uitvaartverzekering bij ons af te sluiten. Hoe jonger je je uitvaartverzekering afsluit, hoe groter de kans dat je nog lang zal leven. Hierdoor zal je maandelijkse of jaarlijkse premiebetaling een stuk lager zijn. Bijvoorbeeld een persoon van 30 jaar zal voor een bedrag van € 5.500 15 jaar lang elke maand € 30 afbetalen. Een uitvaartverzekering zorgt voor rust op elke leeftijd.

Hoe oud of jong je ook bent, een uitvaartverzekering is de enige verzekering waarvan je 100% zeker bent dat je er ooit gebruik van maakt.

Hoe werkt een uitvaartverzekering concreet?

Een uitvaartverzekering werkt als volgt: jij kiest zelf voor welk bedrag je een verzekering wilt afsluiten, dit kan bij Corona Direct variëren tussen € 2.250 en € 10.000. Vervolgens kies je hoe je hiervoor wilt betalen: maandelijks of jaarlijks. Je premie wordt nooit verhoogd. Bij je overlijden betalen we het verzekerd kapitaal uit aan een persoon die jij kiest, dat kan een naaste of een begrafenisondernemer zijn.

Hoe sluit ik een uitvaartverzekering af?

Bij Corona Direct maken we verzekeringen graag eenvoudig. Je hoeft geen medische screening te ondergaan, je hoeft geen afspraak te maken in een kantoor… Je kan gewoon online in enkele kliks een offerte laten berekenen. Je voert enkele gegevens in (zoals je leeftijd en e-mailadres), kiest een bedrag en je maandelijkse of jaarlijkse premie verschijnt meteen op je scherm.

Wens je meer informatie? Bekijk de veelgestelde vragen over onze Uitvaartverzekering in de FAQ of contacteer ons met je vraag. We helpen je graag verder.

Interesse in de Uitvaartverzekering?

Bereken online jouw prijs

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder