Dit mag je niet vergeten voor je op vakantie vertrekt

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Zalig! Jij telt af naar een welverdiende vakantie. Lekker relaxen op het strand, een interessante citytrip, trekken door de bergen… Wat je ook gaat doen, met deze checklist is je huis klaar voor vertrek en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan wanneer je thuiskomt.

1. Vraag de politie om vakantietoezicht

Is jouw huis gevoelig voor inbraken of wil je op zeker spelen? Vraag de lokale politie dan om jouw huis extra in de gaten te houden terwijl je op vakantie bent. Je kan ook op voorhand een diefstalpreventieadviseur van de politie gratis jouw huis laten nakijken op zwakke plekken in de bewaking.

  2. Berg waardevolle spullen goed op

  Leg waardevolle spullen zoals je laptop niet in het zicht. Juwelen of belangrijke documenten leg je idealiter in een kluis. Heb je dat niet, dan raadt de politie aan dat je ze verspreid opbergt in je woning.

  Lees ook: 7 tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

  3. Overweeg een inbraakverzekering

  Bekijk voor je vertrekt of je woningverzekering dekking biedt voor je huis en je kostbare spullen in geval van diefstal. Bij Corona Direct bieden we optioneel een diefstalverzekering aan. Hiermee zijn gestolen goederen tot € 8.745 per voorwerp verzekerd. Voor juwelen die niet in een brandkast liggen, krijg je tot € 5.246 terug. Zo vertrek je met een gerust hart op reis.

  4. Zorg voor opvang voor je dieren

  Kan je hond niet mee op reis? Zoek dan een vriend die tijdelijk op hem kan passen of regel een hondenhotel. Voor katten en andere dieren is het gemakkelijker dat iemand langs komt om je dieren te voederen. Geef de vriend op tijd een reservesleutel van je huis en leg wat lekkers klaar om hem te belonen.

  5. Denk aan je planten

  Niets is triester dan thuiskomen van vakantie en te zien dat je planten het niet overleefd hebben. Geef ze genoeg water voor je vertrekt, maar denk ook aan iemand die wekelijks je planten water komt geven. Dit kunnen eventueel de buren zijn. Nadien moeten ze de deuren terug goed op slot doen, anders ben je niet verzekerd tegen diefstal!

  6. Eet je koelkast leeg en leeg je vuilnisbakken

  Als je voor een langere tijd op reis vertrekt, kijk je best na welk voedsel in de koelkast snel vervalt. Eet vers fruit en groenten op – of geef het weg – zodat je bij het thuiskomen niet wordt begroet door beschimmelde etenswaren... Maak ook de avond voor je vertrekt de vuilnisbakken leeg.

  7. Doe je was

  Na een reis is er steeds een hoop was te doen. Beperkt de hoop wasgoed die je te wachten zal staan door al voor je vertrek de wasmand leeg te maken. Daarbij, je stinkende sportkleren worden er niet beter op door wekenlang in je wasmand te wachten. Vergeet zeker niet de was op te hangen voor vertrek!

  8. Haal je elektronica uit het stopcontact

  Toestellen zoals het koffieapparaat, de PlayStation en de broodrooster zorgen voor heel wat sluipverbruik. Ook wanneer je ze niet gebruikt, verbruiken ze kleine hoeveelheden elektriciteit. Bespaar energie en vertrek veilig op reis door alle stopcontacten uit te trekken.

  9. Sluit je huis af

  Last, but not least, doe je bij vertrek alle ramen goed toe en de deuren op slot. Vraag je buren of een kennis om af en toe je brievenbus leeg te maken. Zo valt het niet op dat je niet thuis bent.

  Op reis vertrekken gaat niet enkel over denken aan je tandenborstel, onderbroeken en identiteitskaart, maar ook over je huis klaarmaken voor vertrek. Door onze tips te overlopen kan je met een gerust hart vertrekken en extra genieten van de avonturen die je te wachten staan.

  En helemaal gerust zijn, dat is ook gedekt zijn door de beste woningverzekering. Zo kan je ook bij waterschade, brand en natuurrampen erop rekenen dat je financieel ondersteund wordt. Bij Corona Direct werken we met een woningverzekering op basis van een 3D simulatie. Zo ben je nooit te weinig of te veel verzekerd.

  Meer weten over onze Woningverzekering?

  Ontdek onze 3D simulatie

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder