3D simulatie met woningverzekering

Een woningverzekering op maat dankzij 3D

Nevert Degirmenci

Nevert Degirmenci |

3 min. leestijd |

Wonen en familie

Met een woningverzekering bescherm je je huis en inboedel als er iets ergs gebeurt, zoals een brand, natuurramp, waterschade of inbraak. Maar de criteria voor je verzekeringspremie verschillen naargelang de verzekeraar. Zo riskeer je dat je je te weinig of te veel verzekert. Daarom introduceert Corona Direct Verzekeringen een 3D-visualisatie bij zijn offerteaanvragen. Het doel: je huis en inboedel verzekeren voor de effectieve waarde en over- of onderverzekering vermijden.

3D-visualisaties zijn een primeur in België. Ze helpen om de offerteaanvragen bij woningverzekeringen zoveel mogelijk te vereenvoudigen en beveiligen. Concreet integreren we de geografische gegevens van Belgische woningen in het simulatie-formulier van een onlineofferte. Die gegevens halen we uit openbare bronnen. De beelden komen niet van Google Maps en laten ook geen realtimevisualisatie toe. Het zijn momentopnames.

Visualiseer je huis in 3D

Hoe eerlijk is jouw verzekering?

Gedaan met schattingen, tijd voor zekerheid

Deze innovatie verandert veel aan de manier waarop we verzekeringspremies berekenen. Tot nu toe waren premies altijd gebaseerd op het aantal kamers. Nu kunnen we de premie berekenen volgens een evaluatie van het volume van de woning. Deze technologie werkt wel alleen voor huizen, niet voor appartementen. Bij die laatste zal het aantal kamers de maatstaf blijven. Maar: zowel huurders als eige-naars kunnen ervan profiteren.

Het enige wat je hoeft te doen? Je adres invoeren op de website van Corona Direct Verzekeringen. Je huis verschijnt meteen in 3D. Dan valideer je het resultaat en krijg je direct een premie op maat.

100 procent gepersonaliseerd aanbod

Dankzij 3D-visualisatie krijgen eigenaars en huurders razendsnel een gepersonaliseerd dekkingsaanbod. De Belg heeft een baksteen in de maag. De aankoop van een huis is vaak de belangrijkste financiële transactie van je leven. Een dekking die 100 procent juistheid garandeert, stelt dan gerust. Precies dát is het doel van deze innovatie

Visualiseer je huis in 3D

Hoe eerlijk is jouw verzekering?

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder