3D visualisatie van een woning

Een woningverzekering op maat dankzij 3D

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Met een woningverzekering bescherm je je huis en inboedel als er iets ergs gebeurt, zoals een brand, natuurramp, waterschade of inbraak. Maar de criteria voor je verzekeringspremie verschillen naargelang de verzekeraar. Zo riskeer je dat je je te weinig of te veel verzekert.

Daarom werkt Corona Direct met een 3D-visualisatie bij zijn offerteaanvragen. Zo verzeker je je huis en inboedel voor de effectieve waarde en vermijd je over- of onderverzekering.

De woningverzekering per kubieke meter

3D-visualisaties zijn een primeur in België. Ze helpen om de offerteaanvragen bij woningverzekeringen zoveel mogelijk te vereenvoudigen en beveiligen. Concreet integreren we de geografische gegevens van Belgische woningen in het simulatieformulier van een onlineofferte. Die gegevens halen we uit openbare bronnen. De beelden komen niet van Google Maps en laten ook geen realtimevisualisatie toe. Het zijn momentopnames.

Visualiseer je huis in 3D

Hoe eerlijk is jouw verzekering?

Gedaan met schattingen, tijd voor zekerheid

Deze innovatie verandert veel aan de manier waarop we verzekeringspremies berekenen. Tot nu toe waren premies altijd gebaseerd op het aantal kamers. Nu kunnen we de premie berekenen volgens een evaluatie van het volume van de woning. Deze technologie werkt wel alleen voor huizen (zowel voor eigenaars van huizen als de huurders), niet voor appartementen. Bij die laatste zal het aantal kamers de maatstaf blijven voor eigenaars en het aantal kamers of de huurprijs voor huurders.

Het enige wat je hoeft te doen? Je adres invoeren op de website van Corona Direct. Je huis verschijnt meteen in 3D. Dan valideer je het resultaat en krijg je direct een premie op maat.

100 procent gepersonaliseerd aanbod

De Belg heeft een baksteen in de maag. De aankoop van een huis is vaak de belangrijkste financiële transactie van je leven. Een dekking die 100 procent juistheid garandeert, stelt dan gerust. En precies dat is het doel van deze innovatie. Dankzij 3D-visualisatie krijgen eigenaars en huurders razendsnel een gepersonaliseerd dekkingsaanbod. 

Visualiseer je huis in 3D

En ontdek of je kan besparen

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder