Mooi vintage interieur

Industrieel of klassiek? 7 interieurstijlen op een rij

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Ga jij verhuizen naar een nieuwe woning of is het in 2021 gewoon tijd voor een frisse, nieuwe interieurstijl? Wij zetten de populairste trends voor je op een rijtje, van klassiek tot modern, zodat jij kan bepalen met welke woonstijl jij je huis wilt inrichten.

1. Het unieke vintage interieur

Als je graag de stijl uit de jaren ’50 tot ’80 ziet, dan kan gaan voor een vintage interieur. Denk maar aan behang met een drukke print of bloemenmotief, een platenspeler, houten meubels en vetplanten. Qua kleurtinten kies je voor petroleum, geel, oranje, bruin en groen. Op zoek naar leuke items? In Gent en Brussel worden jaarlijks vintage beurzen georganiseerd.

Een vintage interieur

2. Het ruwe en minimalistische industriële interieur

Het industriële interieur, gebaseerd op de oude fabrieken, is de laatste jaren erg populair. Dit is een no-nonsense woonstijl met grijze gietvloeren, veel metaal en staal en kale (bakstenen) muren. De overheersende tinten zijn dus grijs, bruin, wit en zwart. Als  bijpassende meubels zet je tafels en stoelen met metalen poten, fabriekslampen, en leren kussens. Deze koude look kan je wat afzwakken met houten balken of objecten.

Een industireel interieur

3. Het zachte Scandinavische interieur

Deze strakke en warme stijl kennen we allemaal van de Ikea. Lichte kleuren, houten vloeren en meubels, beige tapijten en dierenvellen, en ten slotte veel gezellige kussens en planten. Het kleurenpalet bestaat uit wit, zwart, grijs, bruin en eventueel zachte pastelkleuren. Deze hedendaagse stijl is gericht op functionaliteit en rust. Heerlijk toch?

Een Scandinavisch interieur

4. Het luxueuze moderne interieur

Een modern interieur is eerder gericht op luxe, maar zonder al te veel decoratie en accessoires. Je gebruikt in je huis de basiskleuren (wit, zwart, grijs, bruin) en combineert die met een accentkleur. Je mag werken met felle contrasten en glanzende materialen. Denk maar aan glanzende tegels of glanzende stoelen in kunststof.

Een modern interieur

5. Het kleurrijke bohemian interieur

Als jij meer van kleurrijke, zuiderse tinten houdt, dan is de bohemian woonstijl misschien iets voor jou. Dit lijkt wat op de Indische inrichting en bestaat uit veel textiel (stoffen zetels, tapijten, kussens…), planten en creatieve houten meubels. Je mag verschillende kleuren en patronen combineren tot één exotisch geheel. Vergeet zeker je rieten stoel en poef niet.

Bohemian interieur

6. Het rustige landelijke interieur

Bij een landelijk interieur zien we witte, beige en natuurlijke tinten, zoals groen. Vaak zie je houten balken aan het plafond en een sobere inrichting. De meubels hebben meestal ronde vormen en een bekleding met linnen. Je kan voor decoratie zorgen met bloemmotieven zoals porseleinen tassen en keramieken potten. Een authentieke kachel past perfect.

Een landelijk interieur

7. Het krullerige romantische interieur

Haal je spiegels, rozen en kaarsen maar boven voor het romantische interieur. Voor deze inrichting gebruikt je warme pastelkleuren en zachte materialen. Zo combineer je een bordeaux stoffen zetel met een hoogpolig donkerbruin tapijt. Hoe meer tierelantijntjes en bloemen, hoe liever.

Romantisch interieur

Zo, nadat je je huis volgens je favoriete stijl hebt ingericht, wil je natuurlijk dat al je spullen goed beschermd zijn. Of je nu eigenaar bent of huurt, met de inboedelverzekering van Corona Direct mag je altijd gerust zijn.

Bescherm je stijlvolle interieur

Kies voor een correcte brandverzekering

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder