Gezin met een hond in de tuin

Waarom je verzekeringen bundelen slim is

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Misschien heb jij drie verzekeringen. Eentje voor de auto, je woning en een familiale verzekering. Misschien zelfs ook een voor je hond. Al deze verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluiten kan voordelig zijn. En dit om deze drie redenen.

1. Eén contactpersoon bij schade

Bij een natuurramp zoals de recente watersnood kunnen er meerdere zaken beschadigd zijn. Je hebt schade aan je huis, maar misschien is ook je auto beschadigd. Wanneer je alles kan regelen met één contactpersoon in één schadedossier, wordt het opvolgen van je schadegeval een stuk eenvoudiger. Je hoeft slechts één instantie te contacteren en zij volgen alles voor je op.

  2. Geen conflicten over aansprakelijkheid

  Het kan bij een schadegeval gebeuren dat het onduidelijk is welke verzekering moet worden aangesproken. Dit is vooral het geval bij de familiale en de woningverzekering. Door deze te bundelen bij dezelfde verzekeraar is er nooit discussie over de aansprakelijkheid. En dat is weer een zorg minder.

  3. Voordelige tarieven

  Verzekeraars bieden vaak kortingen aan wanneer je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Bij Corona Direct kan je bijvoorbeeld tot eind oktober genieten van de cashback actie. Hierbij krijg je zelfs bij het afsluiten van één verzekering al geld teruggestort. De cashback kan oplopen tot een bedrag van € 400. Hierbij maakt het niet uit welke verzekeringen je combineert.

  Op zoek naar een verzekering?

  Bereken online je prijs

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder