Waarop letten bij het zoeken van een woning?

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Waarop moet je naast de ligging, grootte, een tuintje en huurprijs nog letten om een goede woning te kiezen? Met deze checklist in de hand, ben je klaar voor de inspectie!

1. Verborgen vocht

Inspecteer de woning op vochtproblemen. Kijk in de badkamer of er schimmel of vochtplekken zijn en let op rottend hout. Hangt het behang ergens los? Dan kan dit door vocht zijn. Een muffe geur kan ook een aanwijzing zijn.

2. Deuren en vensters sluiten goed

In sommige woningen sluiten de deuren wat stroef of is het moeilijk om een venster te sluiten. Dit hoeft geen dealbreker te zijn, maar zorg dat je goede afspraken maakt over herstel zodat de kosten later niet bij jou komen.

3. Stopcontacten en bergruimte

Het is handig als er voldoende stopcontacten en verlichtingspunten voorzien zijn. Is dat niet het geval? Dan moet je voor de stopcontacten zelf stekkerdoos meenemen. Kijk ook na of er voldoende bergruimte is.

4. Geen buurlawaai

Om dit te controleren, passeer je best op meerdere momenten langs je potentiële huurwoning. Ligt er een fuifzaal in de buurt van je woning? Speelt je buurman een instrument? Is er veel verkeer?

Tip: Leer je buren kennen

Naast de woning zelf is ook de sfeer bij je buren belangrijk. Bel eens aan de deur en zie of het klikt. Wonen zij graag in deze buurt?

Verhuis je naar een huurwoning?

Ontdek onze brandverzekering voor huurders

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder