Wat als je schade hebt geleden door watersnood?

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Vele Belgen werden recent getroffen door noodweer met zware overstromingen. Na het veilig stellen van de mensen en het ruimen van het puin, wordt het tijd om de schade in kaart te brengen. In deze moeilijke tijden willen wij er voor je zijn. We geven je graag duidelijk mee hoe je vlot en snel je schade kan aangeven.

Schade aan je woning aangeven

Hopelijk heb je ondertussen al zo veel mogelijk water uit je woning gekregen. Neem voordat je zaken wegwerpt eerst foto’s van de beschadigde voorwerpen. Neem ook zo veel mogelijk foto’s van beschadigingen aan je woning zelf, zoals aan je muren of keuken. Mail de foto’s niet door, maar bewaar ze voor het bezoek van de expert. Verzamel ook in de mate van het mogelijke de aankoopbewijzen van de beschadigde voorwerpen. Eventueel kan je een duplicaat vragen aan je verkoper.

Al onze klanten die in aanmerking komen voor een schadevergoeding kunnen een voorschot ontvangen. Had jij je schade nog niet aangegeven? Dit doe je best via het online aangifteformulier op onze website. Voeg indien mogelijk een eerste schatting van de kosten (dit hoeft nog niet door een expert te zijn) toe. Je kan via de website max 4 MB uploaden, dus indien nodig doe je meerdere inzendingen.

Je kan de schade ook via e-mail aangeven op het adres schade@coronadirect.be. Vermeld steeds je polisnummer in het onderwerp en de body van de mail. Vermeld ook de onderstaande gegevens:

  • Datum van de schade
  • Omstandigheden
  • Eventuele gegevens van de hersteller
  • Schatting van de kosten is een pluspunt

Schade aan je auto aangeven

Niet alleen huizen, maar ook voertuigen kunnen erg beschadigd zijn geraakt door het noodweer. Als je een Kleine Omnium hebt, is de schade aan je auto gelukkig gedekt in de waarborg Natuurkrachten. Neem, indien mogelijk, foto’s van de beschadiging aan je auto en bewaar ze voor het bezoek van de expert.

Je kan de schade aan je voertuig aangeven via het online aangifteformulier op onze website. Voeg indien mogelijk een eerste schatting van de kosten toe. Je kan via de website max 4 MB uploaden, dus indien nodig doe je meerdere inzendingen.

Je kan de schade ook via e-mail aangeven op het adres schade@coronadirect.be. Vermeld dan je polisnummer in het onderwerp en de body van de mail. Vermeld ook de onderstaande gegevens: 

  • Datum schade
  • Omstandigheden
  • Gegevens hersteller
  • Schatting van de kosten is een pluspunt

Wij zijn er voor jou

We willen iedereen die getroffen is door deze vreselijke gebeurtenis ondersteunen. Dit zijn de momenten waarop we onze solidariteit kunnen tonen voor elkaar. Heb je nog vragen, dan helpen we je graag verder. Wij, op één lijn met jou.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder