Kinderen die spelen in een zwembad

Wat is het nut van een familiale verzekering?

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Een familiale verzekering vergoedt de schade die jij of je gezin – inclusief je huisdier - toebrengt aan derden (iedere persoon die geen deel uitmaakt van het gezin). De verzekering is niet verplicht, maar het is zo belangrijk dat 90% van de Belgische gezinnen een familiale verzekering heeft. Om het nut van de verzekering duidelijk te maken, geven we je 10 situaties waarbij je familiale verzekering tussenkomt.

1. Je laat de smartphone van een vriend vallen

Je bent samen met een vriend op vakantie in het buitenland. Je vriend vraagt je om een foto van hem te nemen met zijn dure smartphone. Bij het teruggeven van de smartphone glipt het toestel uit je handen en valt het op de grond. Een familiale verzekering betaalt de kosten terug.

  2. Je breekt per ongeluk iets in een hotelkamer

  Je bent met je partner op een romantisch uitstapje in Parijs. Je start je dag telkens met een warme douche, maar deze ochtend gaat het mis. Je glijdt uit en valt tegen het scherm van de inloopdouche. Het scherm breekt in duizend stukjes. Een familiale verzekering komt tussen in de kosten, waar je ook bent.

  3. Je rijdt met je e-bike tegen een autospiegel

  Je bent met je elektrische bakfiets je kindje gaan ophalen van de crèche. Je bent even afgeleid en raakt de achteruitkijkspiegel van een geparkeerde wagen. De spiegel is ernstig beschadigd. Met een familiale verzekering hoef je de herstellingskosten niet zelf te betalen.

  4. Je kind verwondt iemand in het zwembad

  Tijdens de hete zomerdagen ga je naar het zwembad met je kinderen. Eén van je kinderen springt enthousiast van de springplank en zag de zwemmer niet op tijd. De zwemmer kreeg een voet in zijn gezicht en moet door de dokter behandeld worden. De familiale verzekering dekt de kosten.

  5. Jouw hond vernielt de tuinmeubels van de buren

  Jouw hond is een ware specialist in ontsnappen. Voor je het doorhebt, zit hij al in de tuin van de buren. Hier heeft hij de planten vertrappeld en gebeten aan de tuinmeubels. Een familiale verzekering vergoedt de schade aan je buren.

  6. Je breekt iets van je schoonmoeder

  Je bent uitgenodigd voor een etentje bij je schoonmoeder. Je schoonmoeder heeft haar bril op de tafel gelegd, maar dat had jij niet gezien. Je zet de zware kom met stoofvlees dan ook recht op haar bril. Met een familiale verzekering hoef jij gelukkig niet alle kosten te betalen.

   7. Er valt één van je dakpannen op de buurman

   Als een echte doe-het-zelver ben je zelf je dak aan het vernieuwen. Hierbij valt er ineens een dakpan naar beneden, recht op de schouder van je buurman die naar de vorderingen kwam kijken. Zijn schouder is verwond en moet door een dokter bekeken worden. De kosten worden terugbetaald door de familiale verzekering.

   8. Je winkelkarretje rolt tegen een wagen

   Je hebt je winkelkar volgeladen met je wekelijkse inkopen. Terwijl je je koffer opent, duw je per ongeluk je winkelkar tegen de dure wagen naast jou. De lak is duidelijk beschadigd. Een familiale verzekering vergoedt zo’n ongelukjes.

   9. Je loopt iemand omver

   Je bent te laat thuis vertrokken en moet nu lopen om je trein te halen. Hierbij loop je een oudere voetganger omver die een pijnlijke val maakt. Hij moet naar het ziekenhuis gebracht worden. De familiale verzekering zal tussenkomen bij de ziekenhuiskosten.

   10. De boom van je buren valt op jouw dak

   De boom van de buren is zeer oud en breekt ineens af. De boom vernielt een deel van je dak. Je geraakt het niet eens over het bedrag van de schadevergoeding. Je kan rekenen op de juridische bijstand van je familiale verzekering om van je buren de correcte schadevergoeding te ontvangen. 

   Bij elk schadegeval betaal je zelf een klein deel van de kosten. Dat heet de franchise. Lees meer details over onze Familiale verzekering in onze infofiche en algemene voorwaarden.

   Heb jij al een familiale verzekering?

   Bereken in enkele kliks jouw prijs

   Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder