Bereken je premie online voor je uitvaart verzekering

Uitvaartverzekering van Corona Direct Verzekeringen

  • We betalen het verzekerd kapitaal uit aan de persoon die de begrafenis van de verzekerde uitvoert of betaalt, en daarbij de eventuele laatste door ons bekende wilsbeschikking van de verzekerde respecteert.
  • We betalen ten hoogste het verzekerde overlijdenskapitaal uit.
  • Wanneer de verzekerde overlijdt door een natuurlijke dood of ziekte tijdens de eerste twee jaar na de startdatum van het contract, betalen we een beperkt bedrag uit.
  • Voor de Uitvaartverzekering is er geen winstdeelname voorzien.
  • De premies en uitkeringen zijn fiscaal niet aftrekbaar of belastbaar.

Meer informatie nodig? Geen probleem. De volledige contractuele bepalingen vind je in de Bijzondere en Algemene voorwaarden.

Hoe berekenen en verzekeren wij?

Net als de meeste andere verzekeringsmaatschappijen in België toetst ook Corona Direct Verzekeringen je verzekeringsaanvraag vooraf aan een aantal criteria (de zogenaamde ‘segmentatie- en acceptatiecriteria’). Zo kunnen we het risico op schade beter inschatten en gebeurt het af en toe dat we je helaas niet (meer) kunnen verzekeren. Er zijn ook criteria die je premie beïnvloeden (de ‘tarificatiecriteria’): die gegevens bepalen mee je verzekeringspremie.

Over jou

Voor segmentatie en acceptatie letten we op de leeftijd. Ook voor de juiste tarificatie telt gewoon je leeftijd. Hoe jonger je een Uitvaartverzekering neemt, hoe goedkoper je verzekeringspremie zal zijn.

Over de omvang van de waarborg

Er zijn 2 factoren die het bedrag van de uitbetaling beïnvloeden: de datum van overlijden (al dan niet binnen de contractuele wachttijd) en de oorzaak van het overlijden.

Over onze contracten

  • Corona Direct Verzekeringen verkoopt geen verzekeringen aan personen die langer dan 3 maanden onafgebroken in het buitenland verblijven.
  • Met een uitvaartverzekering ben je levenslang verzekerd.

De publicatie van de bovenstaande informatie is conform art. 45 van de wet van 4 april 2014 over verzekeringen. 

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder