Hoe berekenen en verzekeren wij?

Elke Belgische verzekering voor motorfietsen is gebaseerd op de staat ervan. Maar even goed op de rijervaring en het verzekeringsverleden van alle gebruikelijke bestuurders. Op basis van die gegevens wordt uw persoonlijke verzekeringspremie berekend en krijgt u de Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA) en Rechtsbijstandsverzekering die het best op uw motorfiets en op de bestuurder(s) afgestemd is.

Als u nog andere verzekeringen bij Corona Direct Verzekeringen neemt of opzegt, kan dat uw verzekeringspremie beïnvloeden.

Motorfiets

Voor uw motorfiets kijken we in de eerste plaats naar de technische specificaties (merk, cilinderinhoud (CC), type, vermogen). Verandert u tijdens de looptijd van uw contract van motorfiets? Dan zou het kunnen dat uw premie aangepast of uw verzekering stopgezet wordt.

Uiteraard moet uw motorfiets aan alle wettelijke regels voldoen om op de openbare weg te mogen rijden. Corona Direct Verzekeringen verzekert geen motorfietsen waar off-road mee gereden wordt.

Voor de bestuurder

Als bestuurder heb je een eigen profiel, gebaseerd op je woonplaats, rijervaring en –gedrag: uit onze schadecijfers en onderzoeken blijkt dat die elementen een groter risico op schade vormen. Andere criteria die je verzekeringspremie beïnvloeden zijn je leeftijd en eventuele eerdere schade(s) en al dan niet een combinatie met autoverzekering(en).

Corona Direct Verzekeringen verzekert alleen chauffeurs met een definitief rijbewijs  die aan alle wettelijke voorwaarden voldoen om in België met een motor te mogen rijden. Als je de voorbije 5 jaar veroordeeld bent voor een zware inbreuk op het verkeersreglement (dronkenschap, vluchtmisdrijf, roekeloos rijgedrag, ...), kan het zijn dat je bij Corona Direct Verzekeringen geen autoverzekering krijgt. Alleen privé motorfietsen worden verzekerd, leasing-motorfietsen niet.

Over onze contracten

  • Corona Direct Verzekeringen verkoopt geen verzekeringen aan personen die langer dan 3 maanden onafgebroken in het buitenland verblijven.
  • Elk verzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar. Dit wordt elk jaar stilzwijgend verlengd, tenzij het ten minste 3 maanden voor de vervaldag door jou wordt opgezegd.
  • Verander je tijdens de looptijd van je contract van motor? Dan zou het kunnen dat je premie aangepast wordt.

De publicatie van de bovenstaande informatie is conform art. 45 van de wet van 4 april 2014 over verzekeringen.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder