Bereken je premie online voor je motorverzekering

Hoe berekenen en verzekeren wij?

Net als alle andere verzekeringsmaatschappijen in België toetst Corona Direct Verzekeringen jouw verzekeringsaanvraag vooraf aan een aantal criteria. Zo kan een verzekeraar het risico op schade beter inschatten en gebeurt het af en toe dat we iemand helaas niet kunnen verzekeren. 

Zo wordt jouw verzekering berekend 

Elke Belgische motorverzekering is gebaseerd op de staat van jouw motor. Maar even goed op de rijervaring en het verzekeringsverleden van alle gebruikelijke bestuurders. 

Op basis van die gegevens wordt jouw persoonlijke verzekeringspremie berekend en krijg je de Burgerlijke Aansprakelijkheids (BA)-, Omnium,- Bestuurders of (Rechts)bijstandsverzekering die het best op jouw motor en op de bestuurder(s) afgestemd is. De premie van de BA- en de Full Omnium verzekering is kilometervariabel. De premie van de Kleine Omnium-, Bestuurders en (Rechts)bijstandsverzekering is een vast bedrag. 

Alleen nieuwe motorfietsen krijgen een Full Omnium verzekering. Een Kleine Omnium verzekering is alleen beschikbaar voor motorfietsen met een ouderdom tot 8 jaar. 

Motor 

Voor jouw motor kijken we in de eerste plaats naar de technische specificaties (cilinderinhoud (CC), type, vermogen, catalogusprijs, ouderdom). Verander je tijdens de looptijd van jouw contract van motor? Dan zou het kunnen dat jouw premie aangepast of jouw verzekering stopgezet wordt. 

Uiteraard moet jouw motor aan alle wettelijke regels voldoen om op de openbare weg te mogen rijden. Wij verzekeren geen motors waar off-road mee gereden wordt. Ook aanhangwagens van meer dan 750 kg worden niet verzekerd. 

Bestuurder 

Als bestuurder heb je een eigen profiel, gebaseerd op jouw rijervaring en –gedrag. Ook je woonplaats speelt een rol: uit onze schadecijfers en onderzoeken blijkt dat het risico op schade zo beter ingeschat kan worden. 

Je krijgt een verzekering op basis van je leeftijd, je rijervaring en eventuele eerdere schade(s) en verzekering(en). Die gegevens over je vorige verzekering(en) staan op een schadeattest dat je van je vorige verzekeraars(s) krijgt. Heb je geen schadeattest over de voorbije 5 jaar of had je meerdere ongevallen op korte tijd? Dan zou het kunnen dat je geen verzekering krijgt of dat jouw premie verhoogd wordt, zelfs tijdens de looptijd van je contract. 

Corona Direct Verzekeringen verzekert alleen bestuurders die een geldig definitief rijbewijs A, A1 of A2 hebben en aan alle wettelijke voorwaarden voldoen om in België met een motor te mogen rijden. Als jij of je motorvereniging de voorbije 5 jaar wegens een zware inbreuk op het verkeersreglement (dronkenschap, vluchtmisdrijf, roekeloos rijgedrag,…) veroordeeld bent, krijg je bij Corona Direct Verzekeringen geen motorverzekering. 

Corona Direct Verzekeringen verkoopt alleen verzekeringen aan personen die minstens 9 maanden onafgebroken in België wonen. Elk verzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar. 

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder