Corona Direct zet in op markt van uitvaartverzekeringen met overname Funalia-portefeuille van AG

Corona Direct zet in op markt van uitvaartverzekeringen met overname Funalia-portefeuille van AG

5 min. leestijd

Brussel, 7 september 2022 – Corona Direct profileert zich nadrukkelijker op de Belgische markt van uitvaartverzekeringen. Het breidt haar portefeuille uit met de overname van ‘Funalia’, de portefeuille van uitvaartverzekeringen van AG. “We willen onze positie als uitvaartverzekeraar significant versterken”, aldus Els Blaton, CEO van Corona Direct.

Ingang vanaf de goedkeuring door NBB

Corona Direct en AG ondertekenden een overeenkomst rond de overdracht van de Funalia-portefeuille. Vanaf 1 december 2022 zetten AG en dochtervennootschap Agallis NV de actieve commercialisatie van de uitvaartverzekeringen stop. Aan de voorwaarden van de overgenomen contracten verandert niets. De transfer van de portefeuille naar Corona Direct zal effectief worden na de goedkeuring van de NBB.

Verdere groei op de markt van uitvaartverzekeringen

De overname past in de strategie van Corona Direct om zich verder actief te profileren op de Belgische markt van uitvaartverzekeringen. Momenteel hebben al zo’n 80.000 Belgen een uitvaartverzekering bij Corona Direct. “Het is vandaag een markt met een dominante marktleider. Corona Direct wil zich opwerpen als challenger en op termijn een van de grootste uitvaartverzekeraars van België worden. Met een transparante verzekering op maat van onze klanten, waarbij ze alleen betalen voor wat ze echt nodig hebben, willen wij het verschil maken. We zijn blij dat we daarvoor, naast ons directe aanbod, ook op een sterk netwerk van begrafenisondernemers kunnen rekenen en hopen dit in de toekomst nog verder te versterken”, aldus Els Blaton, CEO van Corona Direct.

Over de Funalia-uitvaartverzekering

De Funalia-uitvaartverzekering is een overlijdensverzekering van het type tak 21. De verzekering werd sinds 2013 aangeboden door AG en gedistribueerd door haar dochtervennootschap Agallis NV. De Funalia-verzekering is zeer gelijkaardig aan de huidige uitvaartverzekering van Corona Direct. Beide uitvaartverzekeringen bestaan uit een koopsom en recurrente premievariant en worden zowel online als via begrafenisondernemers aangeboden.

---

Perscontacten:

Caroline Stevens
Corona Direct Verzekeringen
+32 477 94 54 24
caroline.stevens@coronadirect.be

Ulrike Pommée
Belfius Bank en Verzekeringen
+32 2 222 02 56
www.belfius.be

 

Over Corona Direct

In 1974 werd Corona Direct Verzekeringen de eerste directe verzekeraar in België en die jarenlange ervaring leidt ook vandaag nog tot de beste service. Doordat alles via één centraal kantoor verloopt, gaat verzekeren niet alleen veel sneller en eenvoudiger, maar liggen de kosten ook lager en dat vertaalt zich automatisch in goedkopere verzekeringspremies. Met de autoverzekering per kilometer realiseerde Corona Direct Verzekeringen een Belgische primeur en die polis groeide uit tot hét stokpaardje. Daarnaast biedt Corona Direct Verzekeringen alle basisverzekeringen en een interessante hondenverzekering. Als filiaal van Belfius Insurance is Corona Direct Verzekeringen een uiterst betrouwbare partner.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder