Burgerlijke Aansprakelijkheid

Burgerlijke Aansprakelijkheid (autoverzekering)

Een ongeval is snel gebeurd. Even niet opgelet en je botst tegen de wagen die voor je stilstond. Je slipt op een glad wegdek en raakt een geparkeerde wagen.

De verzekering BA Auto dekt jouw burgerlijke aansprakelijkheid en vergoedt dus de lichamelijke schade en materiële schade die je aan anderen berokkent. Je bent verplicht deze verzekering af te sluiten zodra je met jouw wagen de openbare weg of terreinen open voor het publiek betreedt.

Als je aansprakelijk bent voor een ongeval, dan dekt deze verzekering de verwondingen die je zelf oploopt en de schade aan je eigen wagen niet. Om ook de schade aan je eigen wagen te verzekeren als je in fout bent, raden we je de Full Omnium aan. Wil je ook je eigen verwondingen verzekeren voor als je een ongeval veroorzaakt, dan neem je best een bestuurdersverzekering.

Burgerlijke Aansprakelijkheid (familiale verzekering)

Loopt iemand anders schade of kwetsuren op door jouw fout, een onvoorzichtigheid of nalatigheid? Dan ben jij daar aansprakelijk voor. Dat betekent dat je verplicht bent om de kosten voor de herstelling van de schade te vergoeden.

Deze regel is ook van toepassing voor alle personen en huisdieren onder jouw hoede of die onder hetzelfde dak wonen. Met onze familiale verzekering zijn bijvoorbeeld ook de burgerlijke aansprakelijkheid van je dochter die op kot zit of je zoon die op reis is verzekerd.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder