Expert

Expert

Een expert of schade-expert is een onafhankelijke deskundige, die de schade begroot. De expert wordt in de praktijk meestal aangewezen door de verzekeraar om een schatting te maken van de kosten voor reparatie van de schade. Elk type verzekering heeft zijn eigen schade-experten (auto, woning, lichamelijke schade….)

Heb je een autoverzekering en heb je een ongeval of schade aan je wagen? Dan bezorg je je verzekeraar eerst alle nodige informatie en daarna stellen ze een expert aan. Die komt de schade aan je auto vaststellen, de zogenaamde expertise, op de plaats waar je beschadigde auto zich op dat moment bevindt (thuis of in de garage). Op basis van dit schaderapport berekent jouw verzekeraar de schadevergoeding.

Voor je woningverzekering komt de expert bij je thuis de schade schatten. Heb je schade aan je woning, dan bel je best direct naar je verzekeraar. Als er dringende reparaties moeten uitgevoerd worden, dan kan jij of de verzekeraar meteen een vakman sturen. Het is ook belangrijk om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over de schade aan je woning en aan je beschadigde of gestolen spullen. Neem foto’s en houd alle aankoopfacturen en tickets van je inboedel bij. Heb je bijvoorbeeld juwelen in huis, dan is het een stuk gemakkelijker om aan de hand van die foto’s een schatting van de waarde te maken.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder