Gebruikelijke bestuurder

Gebruikelijke bestuurder (auto)

De gebruikelijke of regelmatige bestuurder is de persoon die het meest rijdt met je auto. Doorgaans gebruiken meerdere personen van je gezin je (gezins)wagen. Dan is het aangeraden om hun persoonsgegevens mee op te nemen in je contract. Het niet melden van de gegevens van regelmatige bestuurders van je auto kan gevolgen hebben voor de schadevergoeding. Je verzekeraar kan beweren dat je deze opzettelijk hebt verzwegen en het contract annuleren en/of de terugbetaling van een schadevergoeding eisen.

Als verzekeringsnemer heb je de plicht om alle mogelijke informatie aan te geven die een invloed kan hebben op de positieve of negatieve inschatting van het risico, zowel bij het afsluiten van het contract of tijdens de duur ervan.

Voor je autoverzekering bij Corona Direct gebruiken we de begrippen gebruikelijke bestuurder en occasionele bestuurder. De gebruikelijke bestuurder is de bestuurder die je auto meer dan drie keer per maand gebruikt. Een occasionele bestuurder gebruikt je auto minder dan vier keer per maand.
Het is niet nodig dat een bob-chauffeur als bestuurder vermeld staat op je verzekeringscontract.

Bij ons is elke bob-chauffeur bij een ongeval gedekt door de garantie voor bestuurders, ook al werd deze garantie niet expliciet genomen.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder