Joker

Joker (autoverzekering)

Bij de meeste verzekeraars daalt je premie elk jaar dat je geen ongeval veroorzaakte. En bij elk ongeval ‘in fout’ stijgt je premie. Dat is het basisprincipe van de bonus-malus schaal die voor elke verzekeraar net iets anders is.

Bij Corona Direct kiezen we voor een eerlijker systeem, waardoor je niet gedurende vele jaren gestraft wordt voor een of meerdere ongevallen. Jouw verzekeringspremie berekenen wij deels op basis van je rijervaring. Die bepalen we aan de hand van je leeftijd, het aantal jaren dat je je rijbewijs hebt, het aantal jaren dat je al verzekerd was en het aantal ongevallen die je veroorzaakte gedurende de laatste 5 jaar.

Ben je verantwoordelijk voor een ongeval, dan stijgt je premie het jaar daarop. Om goede bestuurders niet meteen af te straffen krijgen onze klanten na het 5e jaar dat ze verzekerd zijn bij ons en geen ongeval hebben veroorzaakt een Joker. Heb je dan toch een keer pech en veroorzaak je een ongeval, dan zetten wij je Joker automatisch in en stijgt je premie niet.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder