Kilometerverzekering

Kilometerverzekering

Corona Direct lanceerde in 2006 de autoverzekering per kilometer, omdat we vonden dat het beter en eerlijker kon. Wie minder kilometers rijdt, maakt minder kans om in een ongeval betrokken geraken. Dat betekent dat de autoverzekeraar minder schades moet uitbetalen. Het is dus eerlijker dat een automobilist die minder (schade)geld kost, ook minder moet betalen voor zijn autoverzekering.

Dat onze autoverzekering een schot in de roos was, zien we omdat bijna alle andere autoverzekeraars nu ook een autoverzekering aanbieden waarbij de premie voor een deel berekend wordt op het aantal gereden kilometers. Corona Direct is echter de enige die echt per kilometer verzekert. De kilometers die je niet rijdt, betaal je niet en je krijgt zelfs geld terug als je minder reed dan waarvoor je betaalde.

Andere autoverzekeraars geven meestal een korting als je minder dan een bepaald aantal kilometers per jaar rijdt, maar die korting verlies je zodra je meer rijdt. Met de kilometerverzekering van Corona Direct ben je volledig vrij en rijd je zo veel of zo weinig als je zelf verkiest.

De premie van onze kilometerverzekering is gebaseerd op het aantal kilometers dat je elk jaar rijdt. Het bestaat uit een vast deel (voor de risico's die geen verband houden met de gereden kilometers) en een variabel deel (afhankelijk van de gereden kilometers).
 
Bij het ingaan van je contract geef je ons je kilometerstand op en een schatting van het aantal kilometers dat je denkt te rijden per jaar. De daaropvolgende jaren vragen we je telkens om ons voor de hoofdvervaldag van je autoverzekering je kilometerstand mee te delen.

Als je minder kilometers reed, dan betalen wij je het ongebruikte variabele deel van de premie terug. Reed je meer, dan betaal je wat extra per extra gereden kilometer. Reed je echt veel meer? Geen nood, want alle extra kilometers boven de 25.000 per jaar worden niet extra aangerekend.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder