Onderverzekerd

Onderverzekerd (woningverzekering)

Na schade zal de verzekeraar nagaan voor welke waarde je je woning en inboedel hebt verzekerd. Wanneer de verzekerde waarde lager is dan de werkelijke waarde van de woning, heb je je huis niet voor de volledige waarde verzekerd. Het hebt het dus onderverzekerd. Als dat het geval is, wordt de evenredigheidsregel toegepast voor de vergoeding van de schade.

Die evenredigheidsregel past zich toe als volgt: bedrag van de schade x verzekerde waarde/ werkelijke waarde

Voorbeeld:
Je verzekerde je woning voor een bedrag van € 400.000. Door een brandje heb je voor € 50.000 schade. Maar de expert stelt vast dat je huis een werkelijke waarde heeft van € 450.000. Bij het onderschrijven van de verzekering had je de waarde van je woning onderschat, of je hebt nadien werken uitgevoerd en bent vergeten om die waardeverhoging mee te delen aan je verzekeraar. In dat geval zal je verzekeraar je slechts € 44.444 betalen als schadevergoeding. Die schadeberekening werd berekend als volgt: € 50.000 x € 400.000/€ 450.000 = € 44.444

Bij Corona Direct Verzekeringen hebben we dat probleem opgelost. Met onze woningverzekering per kubieke meter wordt via een 3D weergave van je woning een schatting van het volume gemaakt. Op basis van dit volume berekenen wij de waarde van je woning en je verzekeringspremie en krijg jij de garantie dat je nooit onderverzekerd kan zijn. Dit wil zeggen dat schade altijd voor 100% van de nieuwwaarde is verzekerd.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder