Vervangwagen

Vervangwagen

Na een ongeval komt een vervangwagen altijd goed van pas. Heb je een Omnium verzekering, dan krijg je een vervangwagen voor de duur van de herstellingen als je je auto bij een door ons erkende garage laat herstellen. Bij onze Full Omnium krijg je een vervangwagen tot 30 dagen als je auto gestolen is.

Heb je enkel een verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid, dan heb je geen recht op een vervangwagen na een ongeval. Voor enkele euro’s extra kan je de optie vervangwagen na ongeval toevoegen aan je BA verzekering.

Voor je de baan op gaat met je vervangwagen controleer je best eerst de boorddocumenten:

  • Is de internationale verzekeringskaart aanwezig en geldig?
  • Is het inschrijvingsbewijs aanwezig en geldig?
  • Komen de nummerplaten overeen met de nummerplaat vermeld op het inschrijvingsbewijs?
  • Is het keuringsbewijs nog geldig?
  • Welke waarborgen zijn gedekt en wat is het bedrag van de eventuele vrijstelling?

Vraag ook of iedereen van je gezin met de vervangwagen mag rijden. Verzekeringen van garagehouders of leasingmaatschappijen kunnen beperkingen opleggen. Soms zijn jongeren bijvoorbeeld niet verzekerd.

Wat als je een ongeval heb met je vervangwagen? Op de verzekeringskaart van je vervangauto staat aangegeven waarvoor deze verzekerd is. Dat is minstens voor de Burgerlijke Aansprakelijkheid. Dat betekent dat de schade die je met de vervangauto aan derden, onder wie ook je passagiers, zou veroorzaken, altijd vergoed wordt door de BA-autoverzekering van de vervangwagen.

Een vervangwagen kan ook omnium verzekerd zijn. Is dit het geval, dan ben je verzekerd voor de schade die je aan de vervangauto zou veroorzaken. Bijvoorbeeld als je tegen een paaltje zou rijden, of als je aansprakelijk zou zijn voor een ongeval met een derde.

Heeft de vervangwagen een omniumverzekering, vraag dan best eens naar de franchise. Vaak wordt er een hogere franchise of vrijstelling gebruikt voor een vervangwagen. Je lichamelijke schade als bestuurder is enkel verzekerd als je een bestuurdersverzekering hebt afgesloten, of als de eigenaar van de vervangwagen dat heeft gedaan.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder