Waardevastheid

Waardevastheid

De waardevastheid is een periode of termijn waarbij de waarde van je voertuig gelijk blijft aan de oorspronkelijke verzekerde waarde. Bij een totaal verlies krijg je dan de volledige verzekerde waarde terugbetaald. De periode wordt veelal uitgedrukt in tijd, de meest gangbare termijnen zijn 6 of 12 maanden.

Bij Corona Direct geniet je van een waardevastheid voor de eerste 20.000 kilometer die je rijdt tijdens je verzekeringscontract. Tijdens de eerste 20.000 gereden kilometers van je verzekeringsperiode, krijg je dus bij een totaal verlies (afhankelijk van de gekozen omnium formule) de verzekerde waarde, die in je verzekeringscontract vermeld staat, volledig terugbetaald. Er is een ondergrens van 12 maanden en een bovengrens van 48 maanden.

De waardevastheid is namelijk gewaarborgd gedurende de eerste 12 maanden van het contract ongeacht het aantal gereden kilometers. Na een periode 48 maanden vervalt de waardevastheid als er op dat moment nog geen 20.000 kilometers zijn gereden met de wagen.

We maken het even concreet: koop je een nieuw tweede voertuig waarmee je van plan bent slechts 5.000 km per jaar te rijden, dan krijg je bij een totaal verlies binnen de 4 jaar na het afsluiten van je contract de volledige factuurwaarde van je voertuig uitbetaald. Deze formule die voor extra bescherming zorgt is uniek op de markt!

  • De 20.000 kilometer waardevastheid is geldig voor de formules:
    Kleine Omnium bij een totaal verlies door brand of diefstal.
    Full Omnium bij een totaalverlies door brand, diefstal of eigen fout.

Na afloop van de 20.000 kilometers of wanneer de periode van minimaal 12 maanden en maximaal 48 maanden is verlopen, wordt de restwaarde van je wagen berekend door middel van een onafhankelijke expertise die de werkelijke waarde bepaald.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder