Waterschade

Waterschade (woningverzekering)

Waterschade wordt onder bepaalde voorwaarden gedekt door je woonverzekering. Er zijn verschillende soorten waterschade die gedekt zijn door je woningverzekering.

  • Waterschade door neerslag
    Neerslag wil in dit geval zeggen: regen, hagel, sneeuw en smeltwater. Als deze je woning binnen dringen zonder dat je dit kon voorkomen, wordt je in principe gedekt door je verzekering. Het is hierbij dus van belang dat de schade onvoorzien is. Als je tijdens een heftige regenbui een raam open hebt laten staan en de regen is naar binnen gekomen, wordt de schade niet vergoed door de verzekering. Je had de schade immers kunnen voorkomen.

  • Waterschade door overstroming

  • Waterschade door leidingwater.
    Ook schade ontstaan door leidingwater is in veel gevallen verzekerd in je woningverzekering. Onder schade door leidingwater verstaan we bijvoorbeeld de schade door water uit de centrale verwarming, waterleiding of daarop aangesloten installaties. Of schade door het kapotvriezen van cv- of waterleidingbuizen. Ook hierbij is het van belang dat de schade onvoorzien is en je deze dus niet hebt kunnen voorkomen. Ga je bijvoorbeeld op vakantie in de winter en vriest de waterleiding stuk omdat je deze bent vergeten af te tappen, dan wordt de schade niet vergoed door de verzekering.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder