De brandverzekering voor verhuurders

De brandverzekering voor verhuurders

Ook als verhuurder is het een goed idee om je woning te laten verzekeren. Met onze innovatieve 3D simulatie ben je altijd correct verzekerd.

Bereken mijn prijs

De ideale woningverzekering voor verhuurders

Waarvoor dient je verzekering?

Wanneer je huurder niet verantwoordelijk is voor de schade aan je woning, bijvoorbeeld in geval van storm, waterschade of een kortsluiting, komen de kosten bij jou.

Nooit te veel of te weinig verzekerd

Door onze brandverzekering op basis van een 3D simulatie van je huis, ben je altijd correct en voordelig verzekerd.

Verzekerd aan heropbouwwaarde

Schade aan je woning herstellen kost soms meer dan de werkelijke waarde van je woning. Daarom verzekeren wij altijd de heropbouwwaarde van je woning.

Kies de woningverzekering die bij je past

-15%

Enkel woning

Je verzekert de heropbouwwaarde van je huurwoning.

Je verzekert ook je bezittingen in je bemeubelde huurwoning.

-15%

Woning & inboedel

Je verzekert de heropbouwwaarde van je huurwoning.

Je verzekert ook je bezittingen in je bemeubelde huurwoning.

Promotie voor nieuwe contracten woningverzekering (eigenaars en verhuurders) op basis van offertes die van 07/09/2022 tot en met 11/12/2022 aangevraagd zijn en binnen de 8 weken voor akkoord ondertekend en teruggestuurd worden. De promo betekent dat u geniet van 15% korting op de volledige woningverzekering voor de eerste verzekeringsperiode. Promo onder bovenstaande voorwaarden, mits aanvaarding van het risico door Corona Direct Verzekeringen en niet cumuleerbaar met andere voordelen.

Wat je als verhuurder moet weten over ‘afstand van verhaal’

We raden je als verhuurder aan om je huurwoning te verzekeren. Je huurder sluit best ook een brandverzekering af voor zijn huurdersaansprakelijkheid. In het geval dat de huurder verantwoordelijk is voor de schade aan jouw gebouw, zal jouw verzekering de kosten ‘verhalen op’ - dit wil zeggen doorrekenen aan - de verzekering van de huurder.  

Je kan er ook voor kiezen om bij een verzekeringsmaatschappij die dit toelaat ‘afstand van verhaal’ op te nemen in je brandverzekering. Dit wil zeggen dat jouw brandverzekering de schade die jouw huurder veroorzaakt aan je gebouw niet zal verhalen op de huurder. Wij bieden dit bij Corona Direct niet aan omdat: 

 • jouw verzekeringspremie hierdoor aanzienlijk stijgt; 
 • dit voor jou geen verschil maakt: jouw brandverzekering vergoedt alle gedekte schade aan je huurwoning; 
 • dit voor je huurder niet voordelig is. De dekking via ‘afstand van verhaal’ is minder uitgebreid dan een eigen huurdersverzekering. Zo is schade aan derden (bijvoorbeeld de buren) bij afstand van verhaal niet gedekt.  

Elk een eigen verzekering afsluiten zorgt voor de beste bescherming van zowel je woning als je huurder.

Waarom voor ons kiezen?

Verzekerd op maat van jouw leven

Wij bieden je de verzekering aan die het best past bij jouw levensstijl. Bij ons betaal je alleen voor wat je echt nodig hebt. Logisch toch?

24/7 beschikbaar, ook bij schade

Maar liefst 93% van onze klanten zijn tevreden over hun schadeafhandeling. Daar zijn we best trots op!

Een directe lijn met je verzekeraar

Doordat we niet met tussenpersonen werken, zijn we sneller, goedkoper en efficiënter. En je staat altijd rechtstreeks in contact met ons.

Overstappen van brandverzekering doe je zo

 • Bereken je prijs
  Binnen de 5 minuten heb je je offerte berekend!
 • Onderteken je offerte digitaal
  Eens de offerte ondertekend is, zorgen wij op onze kosten voor de aangetekende opzeg bij je huidige verzekeraar. Jij verliest dus geen tijd.
 • Klaar!
  Waar wacht je nog op?

Wettelijke informatie

  Corona NV is een Belgische verzekeringsonderneming. Alle Corona NV verzekeringsproducten zijn onderworpen aan het Belgisch recht.

Nieuwsgierig naar onze andere verzekeringen?

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder