Zo wordt je Woningverzekering berekend

Je verzekeringspremie voor je Woningverzekering hangt van verschillende factoren af. Niet alleen het type woning (open, halfopen, rijhuis, appartement), maar ook de constructie van je huis (bv. de gebruikte materialen) speelt daarbij een rol. Soms kunnen we je woning helaas niet (meer) verzekeren:
lees hier onze segmentatie- en acceptatiecriteria

Ben je aan het bouwen of verbouwen? Dan moet je tijdens de werken de ruwbouw verzekeren. Uiteraard verschilt die verzekeringspremie fors van een bewoonbaar huis.

Verbouw je je huis tijdens de looptijd van je contract? Dan zou het kunnen dat je premie aangepast of je Woningverzekering stopgezet wordt.

Huur je of verhuur je je woning? Dan bepalen je huurprijs en een eventuele ‘afstand van verhaal’-clausule mee je verzekeringspremie.

Ben je de eigenaar? Dan wordt je verzekeringspremie berekend op basis van het aantal plaatsen (kamers) in je woning. 

Verzekering van je inboedel

Je kunt je Woningverzekering van Corona Direct uitbreiden met een verzekering tegen schade en diefstal van je inboedel. Het bedrag waarvoor je je inboedel wil verzekeren, heeft ook invloed op je verzekeringspremie.

Ook voor je verzekering tegen diefstal wordt je aanvraag vooraf gecontroleerd: is de woning meestal bewoond, gaat het om de gezinswoning of een tweede verblijf, is een eventueel commercieel deel van de woning voldoende beveiligd, ... 

Omvang van de waarborg

Er zijn nog meer (combinaties van) factoren die bepalen welke schadevergoeding Corona Direct uitbetaalt.

Die factoren slaan zowel op de verzekeringnemer (eigenaar, bewoner, verhuurder of huurder, woonplaats) als op de woning (open, halfopen, rijhuis of appartement, staat en waarde van het gebouw, waarde van de inboedel, eerder aangegeven schade). 

Over onze contracten

Corona Direct verkoopt geen verzekeringen aan personen die langer dan 3 maanden onafgebroken in het buitenland verblijven.

Elk verzekeringscontract heeft een minimumduur van 1 jaar.

Voor een gespreide betaling van je verzekeringspremie (bv. per maand) kunnen extra kosten aangerekend worden. 

De Woningverzekering van Corona Direct wordt elk jaar aangepast aan de zogenaamde ABEX-index.

De publicatie van de bovenstaande informatie is conform art. 45
van de wet van 4 april 2014 over verzekeringen.
 


De Woningverzekering: een van de veiligste brandverzekeringen van België
Adviseur
Sluiten