Twee honden spelen in het gras

Inspiratie voor leuke hondennamen

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

3 min. leestijd |

Huisdieren

Wat leuk! Jij bent aan het dromen van één of meerdere honden om je leven op te vrolijken. Een van de fijne voorbereidingen hiervoor is het kiezen van een gepaste naam. Maar hoe begin je hieraan? Om je wat inspiratie te geven, geven we je wat voorbeelden van de populaire namen voor een mannetje en vrouwtje.

Top 10 hondennamen voor een reu

De keuze voor een mannelijke naam valt bij vele hondenliefhebbers nog steeds op Max. Bekijk de lijst hieronder voor nog meer varianten.

Bobby Jack
Boris Milo
Buddy Ollie
Diesel Sam
Max

Spike

Top 10 hondennamen voor een teef

Onder de namen voor vrouwelijke honden doet de naam Luna, net als andere namen die beginnen met een L het al jaren goed. Ook namen die eindigen op een a zijn populair.

Bella Lizzy
Bo Lola
Daisy Luna
Kyra Nala
Lady Senna

Thema’s voor aparte hondennamen

Heb jij in je kindertijd erg genoten van Disney of andere tekenfilms? Dan kan je je hond vernoemen naar een van de tekenfiguren. Wat dacht je van Pluto, Simba, Balou, Bambi, Beast of zelfs Mowgli? Een andere optie is om hem te vernoemen naar je favoriete superheld – klinken Zorro en Batman niet geweldig? – of naar een celebrity waarnaar je opkijkt. Populaire celebrity hondennamen zijn onder andere Gucci, Prada, Shakira en Tiësto.

Je kan je hond ook wat buitenlandse charmes geven door hem een Engelstalige of andere vreemde naam te geven. Populaire Engelse namen zijn Dexter, June, Jackson, Sunshine, Shadow en Pumpkin. Sommige mensen vinden het ook tof om hun hond naar drank of snoep te vernoemen zoals: Pepsy, Mars, Bounty en Cheetos.

Ben jij eerder een sportfanaat, vernoem je hond dan naar Messi, Jordan, Ronaldo of Bolt. Personages uit stripverhalen zoals Jommeke of Wiske. En zo kan je natuurlijk blijven gaan met allerhande thema’s. Kunstenaars zoals Pablo, Picasso, Cezanne en Dali. Locaties zoals Panama en Texas.

Ten slotte mogen de op-en-top Nederlandstalige namen niet ontbreken zoals Boef, Donder, Meiske, Snuffel en Bengel. Of natuurlijk een op-en-top Franstalige naam zoals Choupette, Bouboule en Fifi.

Wist je dat je jouw hond kan verzekeren?

Altijd voorbereid op onverwachte dierenartskosten

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder