Wat dekt de Hondenverzekering van Corona Direct?

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Huisdieren

Een hondenverzekering is iets waar veel Belgen nog nooit van gehoord hebben. Slechts 1,5% van de Belgische honden is verzekerd tegen onverwachte dierenartskosten. Hiermee lopen we achter op landen als Zweden waar 80% van de honden verzekerd is. Maar wat is nu een hondenverzekering?

Wat is een hondenverzekering?

Een hondenverzekering is een verzekering die onverwachte kosten aan je hond vergoedt. Het gaat hier bijvoorbeeld om dierenarts -en behandelingskosten die gerelateerd zijn aan een ziekte of ongeval. Op die manier zijn hoge dierenartskosten geen probleem en kan je je hond steeds de beste zorgen bieden. Een hondenverzekering voorkomt ook economische euthanasie.

  Wat dekt de hondenverzekering van Corona Direct?

  Bij Corona Direct bieden we drie verzekeringsformules aan: brons, zilver en goud. Met de bronzen formule komen we tussen bij de kosten van de dierenarts en de behandeling. Dit omvat onder andere röntgenfoto’s, een darmonderzoek, operaties… In de andere formules zijn extra zaken zoals opvangkosten en reisannulaties inbegrepen.

  Hieronder een overzicht:

  • Bronzen formule
   Dit is de basisverzekering waarbij de dierenarts- en behandelingskosten tot € 1.500 terugbetaald worden. Dit bedrag geldt per schadegeval.

  • Zilveren formule
   - Dierenartskosten tot € 2.500 worden terugbetaald per schadegeval
   - € 400 bij overlijden door ziekte of ongeval
   - € 400 bij diefstal of verlies
   - € 400 voor advertentiekosten als je hond wegloopt
   - € 400 opvangkosten*
   - € 750 voor reisannulaties**

  • Gouden formule
   - Dierenartskosten tot € 3.500 worden terugbetaald per schadegeval
   - € 750 bij overlijden door ziekte of ongeval
   - € 750 bij diefstal of verlies
   - € 750 voor advertentiekosten als je hond wegloopt
   - € 750 opvangkosten*
   - € 2.000 voor reisannulaties**

   *Als je bij een onverwachte langdurige ziekenhuisopname geen opvang vindt voor jouw hond(en), kan je ze op onze kosten in een erkende kennel laten verblijven.

   **
   Heeft je hond een ongeval voor je op reis vertrekt of moet hij een levensreddende operatie ondergaan, dan nemen we naast de dierenartskosten ook jouw reisannulatie voor onze rekening.

   Wat dekt de hondenverzekering van Corona Direct niet?

   Een hondenverzekering dekt onverwachte kosten. Zaken die sowieso moeten gebeuren zoals inentingen, standaard consultaties of castratie/sterilisatie (tenzij medisch noodzakelijk) zijn dus niet inbegrepen. Verder geldt een verzekering enkel voor kosten gerelateerd aan een ziekte die er nog niet was voordat je de verzekering afsloot. Hoe jonger je je hond laat verzekeren, hoe beter.

   Tandheelkundige ingrepen, tenzij veroorzaakt door een ongeval, en begrafenis zijn ook niet inbegrepen. Je vindt alle details over wat we wel en niet dekken in onze algemene voorwaarden.

   Hoeveel bedraagt de vrijstelling?

   Bij elk ‘schadegeval’ betaal je zelf een kleine bijdrage. Dit heet de franchise of vrijstelling van je verzekering. Bij onze Hondenverzekering bedraagt dit 20% van de kosten, met een minimumbedrag van €150.

   Bij welke dierenartsen kan je terecht?

   Het maakt niet uit door welke dierenartsen in België je je hond laat verzorgen. Na de behandeling geef je het schadegeval aan en stuur je de rekening op.

   Vanaf wanneer is mijn hond verzekerd?

   Je hond is verzekerd tegen ziekte vanaf de derde maand na de start van de hondenverzekering. Voor een ongeval is dat direct vanaf de start.

   Wat als de hond sterft wegens ziekte?

   Als je hond binnen de eerste zes levensjaren sterft wegens ziekte, dan betaalt onze verzekering de aankoopprijs van je hond terug tot maximaal 400 euro (zilveren formule) of 750 euro (gouden formule).

   Wat kost het om mijn hond te verzekeren?

   Ontdek het nu

   Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder