Vrouw met autosleutel

De impact van 2 jaar thuiswerk op je autoverzekering

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Mobiliteit

We weten allen dat in 2021 de energieprijzen fors gestegen zijn en tanken steeds duurder werd. En ook in de verzekeringssector ontsnappen we niet aan de prijsstijgingen. Een slimme klant vergelijkt dus prijzen.

Waarom stijgen de prijzen?

De autoverzekeringen zullen naar alle waarschijnlijkheid in 2022 duurder worden. De inflatie neemt toe en je auto laten herstellen wordt duurder. Het logische gevolg is dat de verzekeringsmaatschappijen hun prijs aan deze omstandigheden zullen aanpassen. Gelukkig kan je bij elke prijsstijging je contract opzeggen en kiezen voor een andere verzekeringsmaatschappij. Het kan lonen van verzekeringen te vergelijken om zo de autoverzekering te vinden die het best bij je noden aansluit.

  4 op 10 autobestuurders rijdt minder sinds de COVID-crisis

   De afgelopen twee jaar hebben we allemaal veel minder gereden dan vroeger. Volgens een onderzoek van Corona Direct, uitgevoerd door iVOX*, blijft de auto bij 40 procent van de Belgen sinds de COVID-19-crisis vaker in de garage of op de oprit staan. De meest populaire redenen hiervoor zijn het telewerken en de stijgende brandstofprijzen. Andere redenen om de wagen minder vaak te gebruiken zijn: de gezondheid, een andere job, bezorgdheid om het klimaat en verhuizingen.

   De impact op jouw autoverzekering

   Volgens onderzoek vindt één op de vier Belgen dat hij te veel betaalt voor zijn autoverzekering. Nochtans verandert 56% van de Belgen na het afsluiten van de verzekering nooit meer van verzekeraar. Verzekeringen vergelijken kan zeker lonen, want wie minder afstand aflegt, kan voordeliger uitkomen met een kilometerverzekering.

   Wie minder rijdt, heeft een lager risico op ongevallen en zou dus minder moeten betalen. Toch zijn er maar weinig verzekeraars die het principe van een echte kilometerverzekering hanteren. Dit principe werkt als volgt: je betaalt enkel voor de kilometer die je rijdt. Heb je op één jaar tijd minder gereden dan je had doorgegeven aan je maatschappij, dan krijg je een deel van je verzekeringspremie terugbetaald. Zo betaalde Corona Direct in 2021 in totaal 2.444.580 euro terug aan klanten die minder hebben gereden.

   Als jij minder dan vroeger rijdt en vindt dat je veel betaalt voor je autoverzekering, bereken dan zeker je prijs voor een kilometerverzekering.

   *Het onderzoek over rijgedrag werd nationaal afgenomen bij +1.000 respondenten door agentschap iVOX in januari 2022.

   Klaar om geld te besparen?

   Betaal enkel voor wat je rijdt

   Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder