Koppel in het autosalon

Geen fysiek autosalon in 2022: waar kan je terecht met vragen?

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Mobiliteit

Zoals je waarschijnlijk al gehoord hebt, wordt er tussen 15 en 23 januari 2022 geen Autosalon georganiseerd in Brussels Expo. Omwille van de COVID-context was het niet langer verantwoord om dit te organiseren. Zijn er nog saloncondities en waar kan je terecht?

Waarom een auto kopen in december of januari?

Het is niet altijd gemakkelijk om de aankoop van een nieuwe wagen te timen. De huidige wagen kan onbruikbaar zijn geworden of door wijziging in de gezinssamenstelling heb je zo snel mogelijk een nieuwe auto nodig. Kan je het toch timen, dan zijn december en januari de ideale maanden om een nieuwe auto te kopen. In december geven vele dealers eindejaarskorting op oudere modellen, terwijl in januari traditioneel het autosalon plaatsvindt. Tijdens het autosalon krijg je uitzonderlijk een lagere rentevoet bij verschillende banken en bieden vele autodealers een voordeliger tarief.  

  Waar kan je nu terecht voor autodeals?

  Er is geen Autosalon in Brussel, maar er zijn wel nog steeds saloncondities. Het Autosalon werd namelijk verplaatst naar de concessiehouders. Er zijn dus verschillende automerken die momenteel zelf sterke saloncondities aanbieden en klanten de nieuwste modellen tonen. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, kan je dus best een afspraak maken bij enkele autodealers.

  Ga goed voorbereid naar de autodealer. Om te weten welke auto bij jou zou kunnen passen, kan je op voorhand de websites van automerken doorzoeken en verschillende modellen vergelijken. Denk ook na over je beschikbare budget en hoeveel geld je eventueel bij de bank hiervoor kan lenen.

  Laat je niet opjagen door de saloncondities. De kortingen blijven de hele maand januari, en soms zelfs langer, gelden. Vraag prijzen op bij verschillende dealers, slaap er nog eens een nacht over en hak dan de knoop door!

  Ook voorjaarskorting op je autoverzekering

  Niet alleen bij de bank en de autodealers, maar ook bij verzekeringsmaatschappijen kan je een mooie korting krijgen. Bij Corona Direct bieden we je tot eind maart 2022 15% korting op onze Kleine en Full Omnium. Zo ben je extra verzekerd aan een voordelig tarief. Bovendien betaal je door onze kilometerverzekering enkel voor de kilometers die je rijdt. Werk je meer van thuis of ben je minder vaak op de baan dan ingeschat, dan krijg je na een jaar een deel van je verzekeringspremie terug.

  Op zoek naar een nieuwe auto?

  Kies voor een goede verzekering

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder