Mannen die zetel verhuizen

5 dingen die je niet mag vergeten wanneer je het huis uit gaat

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Het is eindelijk zover! Je hebt de leeftijd bereikt dat je niet langer bij ouders woont en je bent klaar om alleen, met je partner of huisgenoten een zelfstandig leven te leiden. Voordat je kan genieten van je vrijheid, breng je best deze 5 zaken in orde.

1. Breng je gas, water, elektriciteit en internet in orde

Niets is vervelender dan in je nieuwe huis intrekken en nog niet op het internet kunnen surfen. Probeer dus nog voor je verhuist eventuele vroegere contracten stop te zetten en een nieuwe regeling te treffen voor gas, water, elektriciteit en internet in je nieuwe woning.

2. Verzeker je woning tegen brand

Als je een woning gekocht hebt, zal je bank je misschien proberen overtuigen om bij hen een brandverzekering af te sluiten. Was hun aanbod niet voordelig of huur je een woning, denk er dan aan dat je de brandverzekering in orde moet brengen. Als je wil, kan je ook je spullen laten verzekeren en je indekken tegen inbraak.

3. Pas je postadres aan

Aan de ene kant moet je je domiciliëren in je nieuwe huis zodat je nieuwe gemeente weet dat je hier woont. Aan de andere kant moet je overal je gegevens aanpassen aan je nieuwe adres zodat je post goed toekomt. Denk maar aan je rekeningen, je account bij winkels, je tandarts, je abonnement op de krant…

4. Geef iemand een reservesleutel

Dieven zijn slim genoeg om onder de plantenpot of vensterbank te kijken, dus bewaar daar geen reservesleutel. Maak er één bij en geef die aan je ouders of een vriend. Zo vermijd je problemen wanneer je je sleutel binnen vergeten bent of ergens kwijt geraakt bent. Dit gebeurt vaker dan je denkt.

5. Sluit je eigen familiale verzekering af

Als je ouders een familiale verzekering hebben, dan was ook jij zolang je thuis woonde verzekerd tegen schade die je mogelijk aan derden veroorzaakt. Nu je apart woont, ben je niet langer gedekt. Als jij dus per ongeluk een bal trapt door het raam van de buren, met je fiets een auto bekrast, of het fototoestel van een vriend laat vallen, moet jij voor alle herstelkosten opdraaien. Sluit dus zo snel mogelijk je eigen familiale verzekering af. 

Op zoek naar een voordelige familiale verzekering?

Rechtsbijstand automatisch inbegrepen.

Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder