Plein in Brussel

5 wijken waar Brusselaars graag wonen

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Of je nu naar Brussel wilt verhuizen om minder lang onderweg te zijn naar je werk of om te genieten van het bruisende leven van de grootstad, in Brussel is er voor elk wat wils. Je kan de geschiedenis van de hoofdstad van België opsnuiven via heel wat musea en monumenten, maar ook evengoed genieten van de restaurants en kleurrijke winkels. Elke wijk in Brussel heeft iets bijzonders te bieden.

1. De Bloemenhofwijk

Deze wijk ligt in de Zennewijk, tussen de Hopstraat, de Bartélémylaan, de Anderlechtsesteenweg en de Arteveldestraat. Hier vind je trendy mode- en interieurwinkels, de Erasmus Hogeschool en de Kaaistudio’s. Het is er overdag gezellig druk en ’s avonds aangenaam rustig. De wijk is al verkozen geweest tot gezelligste wijk van Brussel.

  2. Kuregem

  Kuregem is een oude industriële wijk in Anderlecht die door haar goedkope woningen veel kunstenaars aantrekt. De wijk, die ligt tussen de spoorweg, de Kleine Ring en het Kanaal, wint langzaamaan aan populariteit. Onder andere de Zuidmarkt en de Slachthuizen trekken veel volk. Daarnaast is ook brouwerij Cantillon met zijn Museum van de Geuze een echte meerwaarde.

  3. Scheut

  Scheut, ook bekend van het klooster van de paters Scheutisten, is ook een wijk in Anderlecht en is echt geliefd is door haar dorpsgeest. Iedereen kent iedereen, waardoor de sfeer erg goed zit. Verder vind je er veel groen en daardoor is het extra populair bij gezinnen.

  4. De Marollen

  Deze authentieke Brusselse wijk aan het Vossenplein staat bekend om zijn oude cafés, antiekwinkels en de vlooienmarkt. Het straalt het image van de Brusselaar uit: divers, genereus en sympathiek. Stripmuren en graffiti kleuren de muren.

  Marollen in Brussel

  5. De Baljuw-Kasteleinswijk

  In deze chique wijk in het burgerlijke deel van Elsene vind je hippe winkels, hedendaagse kunstgalerijen en het ontspannende groen van het Tenboschpark. Het wordt ook ‘Klein Parijs in Brussel’ genoemd. Elke woensdag kan je lokale producten kopen op de Kasteleinsmarkt.

  Moeite met kiezen?

  Natuurlijk zijn er nog veel andere toffe wijken in Brussel, zoals de wijken Dansaert en Sint-Katelijne, de internationale Europese wijk, de studentikoze Flageywijk, de Heizel, de high society Louizawijk, de exotische Matongé- en Sint-Bonifaaswijk, het gezellige Sint-Gillis… Zoek uit wat jij belangrijk vindt in een woonplaats om zo uit te vissen welke Brusselse wijk het best bij je past. Op zoek naar een goede brandverzekering voor je woning? Bekijk dan zeker onze flexibele Huurdersverzekering die je in enkele kliks online kan afsluiten. Ben je eigenaar? Bekijk dan onze Woningverzekering.

  Je huurwoning goed verzekeren?

  Regel het in enkele kliks

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder