Vrouw met fiets aan de hand

De beste elektrische fietsen voor woon-werkverkeer

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Is jouw werk niet met het openbaar vervoer bereikbaar, maar ben je het beu om in de file te staan? Dan biedt een elektrische fiets een mooi alternatief. Afstanden die net iets te groot zijn voor de klassieke fiets, worden met een elektrische fiets wel haalbaar. Maar welke e-bike koop je best?

Hoe de beste e-bike kiezen?

Wat voor jou de beste elektrische fiets is, hangt af van jouw noden. Hoever wil je elke dag met de fiets rijden? Heb je liever een klassieke e-bike of een speed pedelec? Wil je rechtop zitten op de fiets of neem je liever een sportievere houding aan? En hoeveel budget heb je voorzien voor je aankoop? Hieronder lijsten we alvast vijf elektrische fiets en op die goede reviews kregen.

  5 goede elektrische fietsen

  1. Batavus Dinsdag E-go Classic
   Deze e-bike met Bosch middenmotor fietst krachtig en stil. Hij is voorzien van onderhoudsvrije riemaandrijving, een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf (acht versnellingen) en hydraulische schijfremmen van Tektro. Hij kost ongeveer € 2.400.

  2. Gazelle Ultimate Speed
   De Gazelle Ultimate Speed is een speed pedelec. Dit wil zeggen dat het een elektrische fiets is die tot 45 km/u kan, in plaats van 25 km/u. Het is een stabiele fiets met een iets sportievere zithouding, voorzien van remverlichting en een toeter. Eventueel kan je er een tweede accu bij nemen om nog langer te kunnen fietsen. Deze fiets kost ongeveer €4.700.

  3. Batavus Fonk E-go Plus
   Als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke elektrische fiets, zit je goed bij de Batavus Fonk E-go Plus. Deze fiets heeft een middenmotor van Ananda die wel wat lawaai maakt, maar niet in de mate dat het stoort. Je hebt zeven versnellingen en een bagagedrager.

  4. Grenoble C8 HMB
   Op deze elektrische fiets zit je wat rechter dan op de sportievere e-bikes. De accu van de fiets is weggewerkt in het frame waardoor de fiets er elegant uitziet. De motor maakt weinig geluid en het zadel is comfortabel. De fiets heeft acht versnellingen.

  5. Koga Pace B10 Limited
   Voor een prijs tussen de €4.000 en €5.000 vind je de Koga Pace B10 e-bike. Alle kabels en remleidingen zijn mooi weggewerkt in deze elegante fiets. Hij is heel stabiel, heeft een zeer stille motor en stuurt zeer nauwkeurig. Hij is ook voorzien van onderhoudsvrije riemaandrijving en hydraulische schijfremmen.

  Veilig de fiets op

  Doordat je sneller fietst op een elektrische fiets, is de impact bij een botsing of valpartij groter. Draag daarom steeds een helm en zorg dat je duidelijk zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Wanneer je als fietser schade berokkent aan anderen, kunnen zij hiervoor een schadevergoeding vragen. Zolang je met trapondersteuning tot 45 km/u rijdt, komt je familiale verzekering gelukkig tussen bij deze kosten.

  Vergelijk je familiale verzekering

  Ontdek hoeveel je kan besparen

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder