Vrouw die online verzekering afsluit

Op welke manieren kan je in België een verzekering afsluiten?

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

3 min. leestijd |

Wonen en familie

Veel mensen zijn niet graag bezig met verzekeringen omdat dit complex overkomt. Makelaar, directe verzekeraar, verzekeringsagent… Wat is dit allemaal? We zetten ons graag in om complexiteit om te zetten in transparantie. Lees met ons mee en ontdek op welke 4 manieren je in België een verzekering kan afsluiten.

1. Via de verzekeringsmakelaar

Een verzekeringsmakelaar werkt onafhankelijk voor meerdere verzekeringsmaatschappijen en zal je adviseren welke maatschappij volgens hem het beste bij je noden past. Nadat je een keuze hebt gemaakt, blijft de makelaar jouw tussenpersoon bij vragen of een schadegeval. De makelaar ontvangt hiervoor een commissie van de verzekeringsmaatschappijen.

  2. Via de verzekeringsagent

  Een verzekeringsagent is net zoals de makelaar een tussenpersoon tussen jou en de verzekeringsmaatschappij. Het verschil is dat hij gebonden is aan een specifieke maatschappij en dus geen vergelijking maakt. Hij kent de voorwaarden van deze maatschappij tot in de kleinste details.

  3. Via je bank

  Een derde manier om een verzekering af te sluiten is via de bank. Hierbij eisen bankverzekeraars vaak dat je een bankrekening bij hen afsluit. Je bank- en verzekeringsdossier zijn dan bij één instantie gebundeld. Sommige banken bieden een voordeligere woonlening indien je ook je brandverzekering bij hen afsluit.

  4. Via een directe verzekeraar

  De laatste optie is dat je een contract afsluit bij een directe verzekeraar. Deze werken zonder tussenpersonen zodat jij rechtstreeks contact hebt met je verzekeraar. Corona Direct is een directe verzekeraar. Als we even bekijken waarom onze klanten kiezen voor een directe verzekeraar, dan komen we bij de volgende redenen uit:

  Voordelige tarieven
  Doordat een directe verzekeraar niet met tussenpersonen werkt, worden deze kosten uitgespaard en niet doorgerekend aan de klant. Op deze manier kunnen de tarieven van directe verzekeraars voordeliger zijn dan die van andere verzekeraars. Naast de prijs, is het ook belangrijk om de inhoud van het verzekeringspakket te bekijken.

  Rechtstreeks contact
  Wanneer jij schade of een ander probleem aangeeft, komt dit instant bij je verzekeraar terecht. De informatie moet niet nog eerst worden doorgegeven door een derde partij. Alles verloopt dus sneller en flexibeler.

  Vlotte afhandeling
  De dienstverlening is bij een directe verzekeraar zeker niet slechter dan bij andere verzekeraars. Onze eigen klanten geven ons maar liefst een tevredenheidsscore van 97% en daar zijn we zeer trots op!

  Lees hier: hoe we een zwangere vrouw hielpen die overkop ging met de auto

  Welke manier is de beste voor mij?

  Waar jij je verzekering afsluit, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Sommige mensen verkiezen face-to-face contact, terwijl anderen hun verzekeringen liever online afsluiten en beheren. Verder kan afhankelijk van jouw locatie en noden een andere verzekeraar voor jou voordeliger zijn dan voor iemand anders. Prijzen kunnen sterk verschillen tussen verzekeraars. Vergelijken is dus de boodschap.

  Geniet van onze herfstpromotie

  Ben je benieuwd of een directe verzekeraar goed bij je past? In enkele klikken kan je online laten berekenen hoeveel je verzekering bij ons zou kosten. Bekijk ook zeker in onze infofiches op de website wat we dekken. We houden van volledige transparantie.

  Op zoek naar een verzekering?

  Bescherm je auto, gezin, hond…

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder