Vader en zoon spelen met drone

Wat zijn de beste drones met camera?

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

3 min. leestijd |

Wonen en familie

Je wilt een drone kopen om video’s te maken en foto’s te trekken, maar wat is nu de beste drone met camera? Veel hangt af van hoe professioneel de drone voor jou moet zijn en welk budget je voorzien hebt. We nemen je door de top 5 beste drones met camera en overlopen nog even de wetgeving.

De top 5 drones

 1. De beste standaard drone
  Is een prijskaartje boven de €1.000 voor jou geen probleem? De DJI Mavic 2 Pro geeft de beste beeldkwaliteit en is dus geschikt voor professionele drone bestuurders. Hij heeft een 1 inch CMOS-sensor en een Hasselblad-camera, die opnames kan maken in 20 megapixels met een diafragma van f/2.8 tot f/11. Je kan hem met een extra batterij, propellers en reistas kopen.

 2. De beste mini drone
  Op zoek naar een mini drone? Dan komen we als beste mini drone opnieuw uit bij een DJI drone, namelijk de DJI Mini 2. Dit is een zeer lichte drone – amper 249 gram – met een 4K resolutie camera en een framerate van 25 tot 30 frames per seconde. Dankzij de OcuSync 2.0 kan je HD video’s overdragen vanop kilometers ver.

 3. De beste FPV drone
  Naast de standaard drones en de mini drones, zijn er ook FPV drones. First Person View zorgt ervoor dat je het zicht hebt alsof je zelf in de drone zou zitten. In deze categorie raden we je de Hubsan Zino 2 Pro aan. 4K resolutie camera, video-overdracht vanop 9 km en 35 min vliegtijd. En dit voor ongeveer €700.

 4. De beste opvouwbare drone
  Wist je dat er opvouwbare drones bestaan? De Autel EVO II 8K is de beste opvouwbare drone. Hij kan 40 min rondvliegen en de AI machine zorgt ervoor dat hij obstakels vermijdt. Handig! Vanop 30 meter ziet hij de obstakels al aankomen. Hij kan ook zijn snelheid aanpassen en zichzelf navigeren.

 5. De beste drone voor kinderen
  Misschien zoek jij een drone als speelgoed voor je kinderen. In dat geval is de Ryze Tello wat je zoekt. Deze mini drone kost maar €100 en is ideaal voor beginners. Hij is gekoppeld met de smartphone en met eenvoudige kliks of vegen kan je hem truckjes laten uitvoeren. De ingebouwde camera toont live wat de drone ziet.

  Drone wetgeving in België

  Er bestaat bepaalde wetgeving rond drones. Is je drone slecht 1 kg zwaar en kan hij niet hoger dan 10 meter vliegen, dan behoort hij tot de categorie recreatief gebruik. Je hebt geen vliegbewijs nodig en mag hem niet commercieel gebruiken. Je mag er boven privéterrein mee vliegen, maar niet boven een mensenmassa of in de bebouwde kom.

  Is je drone minder dan 5 kg zwaar en kan hij niet hoger dan 45 meter vliegen, dan heb je een drone van klasse 2. Je moet minstens 16 jaar oud zijn om hem te mogen gebruiken en je hebt een vliegbewijs nodig. Het mag commercieel gebruikt worden en boven privéterrein, maar opnieuw niet boven een mensenmassa of in de bebouwde kom.

  Weegt je drone tussen de 5 kg en 150 kg en kan hij 90 meter hoog, dan heb je een drone van klasse 1B.  Je moet minstens 18 jaar oud zijn om hem te mogen gebruiken en je hebt een vliegbewijs nodig. Het mag commercieel gebruikt worden en boven privéterrein, maar opnieuw niet boven een mensenmassa of in de bebouwde kom. Met een drone van klasse 1A kan je hoger dan 90 meter vliegen en is vliegen boven de bebouwde kom en een mensenmassa toegelaten.

  Werkmannen die drone gebruiken

  Verzeker je tegen ongevallen

  Of je je drone nu professioneel of in je vrije tijd gebruikt, je kan hem best laten verzekeren voor schade aan derden. Door een familiale verzekering af te sluiten, is je recreatieve drone voor lichamelijke en materiële schade aan derden gedekt. Valt je drone per ongeluk op het terras van de buurman, dan wordt de schade aan de tegels vergoed.

  Een drone kopen?

  Wij verzekeren recreatieve drones

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder