Vader en zoon met drone

Wat zijn de beste drones met camera?

Kirsten Van Praet

Kirsten Van Praet |

min. leestijd |

Wonen en familie

Je wilt een drone kopen om video’s te maken en foto’s te trekken, maar wat is nu de beste drone met camera? Veel hangt af van hoe professioneel de drone voor jou moet zijn en welk budget je voorzien hebt. We nemen je door de top 5 beste drones met camera en overlopen nog even de wetgeving.

De top 5 drones

 1. De beste standaard drone
  Is een prijskaartje boven de €1.000 voor jou geen probleem? De DJI Mavic 2 Pro geeft de beste beeldkwaliteit en is dus geschikt voor professionele drone bestuurders. Hij heeft een 1 inch CMOS-sensor en een Hasselblad-camera, die opnames kan maken in 20 megapixels met een diafragma van f/2.8 tot f/11. Je kan hem met een extra batterij, propellers en reistas kopen.

 2. De beste mini drone
  Op zoek naar een mini drone? Dan komen we als beste mini drone opnieuw uit bij een DJI drone, namelijk de DJI Mini 2. Dit is een zeer lichte drone – amper 249 gram – met een 4K resolutie camera en een framerate van 25 tot 30 frames per seconde. Dankzij de OcuSync 2.0 kan je HD video’s overdragen vanop kilometers ver.

 3. De beste FPV drone
  Naast de standaard drones en de mini drones, zijn er ook FPV drones. First Person View zorgt ervoor dat je het zicht hebt alsof je zelf in de drone zou zitten. In deze categorie raden we je de Hubsan Zino 2 Pro aan. 4K resolutie camera, video-overdracht vanop 9 km en 35 min vliegtijd. En dit voor ongeveer €700.

 4. De beste opvouwbare drone
  Wist je dat er opvouwbare drones bestaan? De Autel EVO II 8K is de beste opvouwbare drone. Hij kan 40 min rondvliegen en de AI machine zorgt ervoor dat hij obstakels vermijdt. Handig! Vanop 30 meter ziet hij de obstakels al aankomen. Hij kan ook zijn snelheid aanpassen en zichzelf navigeren.

 5. De beste drone voor kinderen
  Misschien zoek jij een drone als speelgoed voor je kinderen. In dat geval is de Ryze Tello wat je zoekt. Deze mini drone kost maar €100 en is ideaal voor beginners. Hij is gekoppeld met de smartphone en met eenvoudige kliks of vegen kan je hem truckjes laten uitvoeren. De ingebouwde camera toont live wat de drone ziet.

  Drone wetgeving in België

  Er bestaat bepaalde wetgeving rond drones. Is je drone niet zwaarder dan 900g, dan behoort hij tot de categorie recreatief gebruik. Je mag er boven privéterrein mee vliegen, maar niet boven een mensenmassa of boven een bijeenkomst van personen en je moet de geografische zones en hun condities naleven. Met drones tot 250g mag je boven niet-betrokken mensen vliegen en moet je geen opleiding volgen. 

  Is je drone minder dan 4 kg zwaar, dan heb je een drone van klasse 2. Je moet minstens 16 jaar oud zijn om hem te mogen gebruiken en je moet enkele examens afleggen. De piloot moet de drone op minimaal 30 meter horizontale afstand houden van mensen op de grond. De drone mag commercieel gebruikt worden en boven privéterrein, maar niet boven niet-betrokken personen.

  Weegt je drone tussen de 4 kg en 25 kg, dan mag je ver weg van bevolkte gebieden vliegen (> 150 m), moet je op 30 m horizontale afstand blijven van eventuele omstanders en moet je de geografische zones en hun condities naleven. Je moet ook een opleiding volgen. Lees hier meer details.

  Vliegende drone

  Verzeker je tegen ongevallen

  Of je je drone nu professioneel of in je vrije tijd gebruikt, je kan hem best laten verzekeren voor schade aan derden. Door een familiale verzekering af te sluiten, is je recreatieve drone voor lichamelijke en materiële schade aan derden gedekt. Valt je drone per ongeluk op het terras van de buurman, dan wordt de schade aan de tegels vergoed.

  Een drone kopen?

  Wij verzekeren recreatieve drones

  Vragen of hulp nodig? We helpen je graag verder